Ga naar de inhoud

Hoe is het nu met? Monique van de Ven

Update:
Hoe is het nu met: Monique van de Ven

Deze week in ‘hoe is het nu met’ een kijkje in het leven van Monique van de Ven. Dit is een naam die bij velen meteen een beeld oproept van elegante filmrollen en een krachtige aanwezigheid op het witte doek. Met haar indringende vertolking in de legendarische film Turks Fruit (1973) heeft ze zich diep in de Nederlandse filmgeschiedenis genesteld.

Maar wat is er momenteel van haar geworden? In dit artikel bekijken we de recente ontwikkelingen in haar leven en carrière.


Startpagina zoekt uit: Hoe is het nu met?

Wil jij ook weten hoe het nu met een bekend persoon van vroeger gaat?

Mail dan naar onze redactie en dan zoeken wij het voor je uit.


Monique van de Ven: een legendarische carrière

Monique van de Ven begon haar carrière als actrice op jonge leeftijd en veroverde in 1973 met Turks Fruit de harten van miljoenen kijkers.

Voor velen was deze film de eerste kennismaking met een erotische film. Voor jou ook?

Turks Fruit: doorbraak Monique van de Ven

De film, geregisseerd door Paul Verhoeven, is een Nederlandse klassieker en bezorgde haar niet alleen nationale bekendheid, maar ook internationale roem. Van de Ven’s ongeëvenaarde talent en charisma maakten haar een van de meest gevraagde actrices van haar generatie.

In de decennia die volgden, heeft Van de Ven een indrukwekkende lijst van film- en televisieproducties op haar naam staan.

Ze speelde in films als Soldaat van Oranje (1977) en De Vierde Man (1983), beide onder de regie van Paul Verhoeven, en in latere jaren waren er rollen in films zoals Doris (2018) en series als Spangen. Haar veelzijdigheid en betrokkenheid bij zowel drama als komedie hebben haar een blijvende plek in de harten van haar publiek bezorgd.

Ontdek ook de leukste nostalgie programma’s op ONS.

Terugkeer op het witte doek

Na een relatief lange periode van afwezigheid van de filmset, is Monique van de Ven binnenkort weer te zien in een nieuwe film. Deze langverwachte terugkeer werd aangekondigd tijdens een uitzending van Opium op Oerol.

De nieuwe film, een Amerikaans-Nederlandse coproductie, wordt geschreven door haar echtgenoot Edwin de Vries. De film vertelt het verhaal van een ouder acteursechtpaar, waarbij de vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor een Nederlandse actrice die samen met haar Amerikaanse echtgenoot in Los Angeles woont.

De opnames zijn gepland voor begin 2025, en hoewel de details over de regisseur en medespelers nog niet bekend zijn, is de verwachting hooggespannen. Dit markeert Van de Ven’s eerste filmrol sinds Doris in 2018, wat haar fans en filmcritici enthousiast maakt.

Bekijk hier hoe schattig Monique was! Lees daarna verder >>

Persoonlijk leven en huwelijk

Monique van de Ven’s persoonlijke leven is even indrukwekkend als haar carrière. Ze is al lange tijd getrouwd met Edwin de Vries, een acteur en scenarioschrijver. Samen hebben ze 2 zoons:

Nino, die in 1993 op jonge leeftijd overleed aan een hersenvliesontsteking, en Sammie. Het verlies van hun oudste zoon was vreselijk, maar het heeft de band tussen Monique en Edwin alleen maar versterkt.

Van de Ven en De Vries hebben hun relatie door de moeilijke tijden heen weten te onderhouden en te verdiepen. In interviews spreekt Van de Ven vaak over de kracht en steun die hun relatie hen heeft gegeven. Ze benadrukt het belang van kleine dagelijkse gebaren van liefde, zoals het vasthouden van elkaars hand voor het slapen gaan. Dit soort intieme momenten zijn cruciaal voor hen en dragen bij aan een sterke en respectvolle relatie.

Ze doet in ieder geval nog heel veel leuke dingen! Bekijk het in de onderstaande post en lees verder >>

Gezondheid en cosmetische ingrepen

Het privéleven van Monique van de Ven is niet alleen onderwerp van belangstelling vanwege haar carrière en relaties, maar ook door de veranderingen in haar uiterlijk. Recentelijk is Van de Ven onderworpen aan cosmetische ingrepen, wat leidde tot kritiek van volkszanger Dries Roelvink. Hij uitte zijn onvrede over haar gewijzigde uiterlijk, wat een discussie op gang heeft gebracht over de effecten van dergelijke ingrepen op beroemdheden.

Ondanks de kritiek blijft Van de Ven zich richten op haar gezondheid en welzijn. Ze heeft onlangs een heupoperatie ondergaan en werkt hard aan haar herstel. Dit toont aan dat, ondanks de publieke belangstelling voor haar uiterlijk, haar focus ligt op het behouden van een gezonde en actieve levensstijl, vol leuke kleding!

Toekomstige projecten

Naast haar aanstaande filmproject en haar persoonlijke leven, is er ook nieuws over een vervolg op de film Amsterdamned uit 1988. Regisseur Dick Maas heeft bevestigd dat er een vervolg in de maak is, met Huub Stapel die zijn rol als rechercheur Eric Visser zal hernemen. Of Monique van de Ven ook in dit vervolg zal verschijnen is nog niet bevestigd, maar de mogelijkheid dat ze opnieuw de rol van de vrouwelijke hoofdrol speelt, blijft een opwindende mogelijkheid voor haar fans.

Lees verder onder de video >>

Reflecties en geluk

Monique van de Ven beschouwt zichzelf als een “geluksvogel” en blijft een positieve kijk op het leven behouden, ondanks de uitdagingen die ze heeft doorgemaakt. Ze heeft openhartig gesproken over het verlies van haar zoon Nino en hoe dit haar leven en carrière heeft beïnvloed. Het verlies heeft haar gevormd, maar Van de Ven heeft geleerd om te waarderen wat ze heeft en haar leven te omarmen met een gevoel van dankbaarheid. In interviews benadrukt ze het belang van genieten van elk moment, het onderhouden van sterke relaties, en het vinden van geluk in het dagelijks leven.

Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)

Meer over: