Ga naar de inhoud

Moeder Sonja Bakker doet boekje open over slechte band met dochter

Sonja Bakker Ibiza

In de wereld van gezondheid en dieetboeken is Sonja Bakker een bekende naam. Haar succes heeft haar miljoenen opgeleverd. Toch is er recentelijk een schaduwzijde van haar verhaal naar voren gekomen. Haar moeder, Abeltje Boerstra, heeft in een nieuw boek onthuld dat zij nooit heeft gedeeld in de rijkdom van haar dochter en dat hun relatie ernstig verstoord is.

Een miljoenenimperium van Sonja Bakker

Sonja Bakker heeft door de jaren heen een indrukwekkend fortuin opgebouwd met haar dieetboeken en programma’s. Ze woont tegenwoordig in een luxe villa op Ibiza, omringd door privacy en weelde. Echter, deze rijkdom heeft niet geleid tot een betere band met haar moeder.

Sonja Bakker begon haar carrière als gewichtsconsulent en kreeg bekendheid door haar unieke aanpak van gewichtsverlies. Ze ontwikkelde een dieetprogramma dat eenvoudig te volgen was en richtte zich op het eten van normale, dagelijkse voedingsmiddelen in de juiste porties.

Haar eerste boek, “Bereik je ideale gewicht!”, werd een groot succes en leidde tot een reeks van bestsellers. Haar boeken bevatten praktische adviezen, recepten en weekmenu’s die mensen helpen om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Moeder van Sonja doet een boekje open

Abeltje Boerstra heeft in haar nieuwe boek haar kant van het verhaal gedeeld. Ze beschrijft hoe ze, ondanks de immense rijkdom van haar dochter, nooit iets heeft gekregen. “Nee, ik heb nooit mogen delen in haar rijkdom. Eén keer – en dat was ook gelijk de laatste keer – mocht ik naar Ibiza komen en in haar huis slapen,” vertelt Abeltje in een interview met Weekend.

Bekijk hier ook de uitzending van Shownieuws hierover. De tekst gaat onder de video verder >>

In haar boek beschrijft ze ook de psychische en emotionele misstanden die ze zelf heeft ervaren, zowel in haar jeugd als in haar volwassen leven. Abeltje heeft in haar boek en in interviews gesproken over de psychische mishandeling die ze heeft doorstaan. Ze doorbreekt hiermee het taboe van zwijgen over dergelijke misstanden en hoopt anderen te inspireren om hun eigen verhalen te delen. ‘Als kind mishandeld. Als vrouw vernederd. Als moeder verstoten’, staat er te lezen op haar boek.

Het verhaal van Sonja Bakker en haar moeder Abeltje biedt een kijkje achter de glitter en glamour van succes. Het herinnert ons eraan dat, ongeacht hoeveel rijkdom iemand vergaart, de menselijke relaties en de emotionele banden vaak de grootste uitdagingen vormen. Terwijl Sonja zich terugtrekt in haar luxe leven op Ibiza, blijft de kloof met haar moeder onoverbrugbaar.

De tekst gaat onder het Instagram-bericht verder >>

Gebroken familiebanden

De relatie tussen Sonja en haar moeder is al jarenlang gespannen. Abeltje vertelt dat ze zelfs niet uitgenodigd was voor de bruiloft van Sonja met Jan Reus, een gebeurtenis die haar diep raakte. “Ik had mijn koffertje al gepakt om naar Ibiza te gaan. Maar nee, ik werd niet uitgenodigd. Mijn andere 2 kinderen zagen mijn verdriet niet, die hadden vooral zin om te gaan. Op dat moment ben ik in elkaar gezakt.”

Sonja Bakker en haar moeder hebben geen goede band, dit is een complex verhaal met meerdere factoren. Een van de belangrijkste redenen is dat Sonja haar moeder heeft verstoten. Dit wordt pijnlijk duidelijk in een boek dat haar moeder recentelijk heeft uitgebracht, waarin ze haar kant van het verhaal vertelt en de pijn die ze heeft ervaren beschrijft.

Daarnaast heeft Sonja Bakker zelf aangegeven dat haar ouders zijn gescheiden toen ze 19 was, wat ook een grote impact op haar leven heeft gehad. Het lijkt erop dat deze gebeurtenissen en de daaropvolgende keuzes en gedragingen van beide partijen hebben bijgedragen aan de slechte band tussen hen.

Een boek als uiting

In haar boek probeert Abeltje de complexe relatie met haar dochter te verwerken. Ze vertelt openlijk over de pijn en het gemis, maar ook over haar beslissing om voor zichzelf te kiezen. Het boek van Abeltje is niet alleen een relaas over gemiste kansen en onvervulde verwachtingen, maar ook een manier voor haar om haar gevoelens te uiten en een vorm van afsluiting te vinden. Ze stelt dat een verzoening met Sonja niet meer mogelijk is vanwege alles wat er is gebeurd. “Ze mag binnenkomen, maar een relatie zit er niet meer in, daarvoor is er te veel gebeurd”, aldus Abeltje.

Het boek is beschikbaar bij verschillende boekhandels en wordt gepresenteerd als een belangrijk werk voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke verhalen van veerkracht en herstel na moeilijke omstandigheden. De titel van het boek is ‘Zij noemde mij Kruizemunt’.

Meer over: