Ga naar de inhoud

Miss Nederland 2023 krijgt felle kritiek: ‘De transgenders worden ons door de strot geduwd’.

Miss Nederland 2023, Transgender Rikkie Kolle, uit Amsterdam

Rikkie Kolle uit Amsterdam is afgelopen zaterdagavond uitgeroepen tot Miss Nederland 2023. Een prestatie die haar een plek in de geschiedenisboeken oplevert: ze is de 1e Nederlandse transgender vrouw die deze verkiezing wint. Veel kritiek barst nu los over de keuze van de jury.

In het AFAS Theater in Leusden pakte de 22-jarige Amsterdamse de titel, kroon en sjerp met trots in ontvangst. “Deze finalist heeft gedurende de hele show schitterend gepresteerd en heeft tevens de meest indrukwekkende vooruitgang geboekt”, aldus de jury over Kolle. “Ze heeft een krachtig verhaal met een duidelijke missie.”

Trans vrouw Rikkie Kolle is inzending Miss Universe verkiezing

Als Miss Nederland 2023 vertelde Kolle hoe eenzaam zij zich soms voelt als transgender vrouw. Kolle’s verhaal draait om authenticiteit en trots zijn op jezelf. “Zolang je altijd trouw blijft aan wie je bent, staat niemand boven je”, schrijft ze op de website van de Miss-verkiezing. Het komende jaar vertegenwoordigt Kolle Nederland als Miss Nederland en is ze de Nederlandse inzending tijdens de Miss Universe-verkiezing.

Twitter: #ikbeneenvrouw gaat viraal

Kijk je om je heen op het strand, in de winkelstraat of op social media, dan zie je heel veel mooie jonge dames. Want transgender of niet, is dit nu werkelijk de mooiste miss voor Miss Nederland 2023? Intussen geven heel wat mensen hun kritiek via de sociale media.

De twitterstorm #ikbeneenvrouw gaat na de verkiezingen voor Miss Universe hopelijk vanzelf weer liggen!

Bronnen: Telegraaf, Miss Nederland, NOS, Twitter.

Meer over: