Ga naar de inhoud

Meghan Markle krijgt kritiek op kledingkeuze

Meghan Markle in Nigeria

Meghan Markle krijgt regelmatig kritiek te verduren. Onlangs was deze gericht op haar kledingkeuze. Dit keer tijdens haar bezoek aan Nigeria. De voormalige hertogin van Sussex en haar man, prins Harry, reisden naar Nigeria om de Invictus Games te promoten.

Ondanks Meghan’s inspanningen om er representatief uit te zien, viel haar kledingkeuze niet in goede aarde bij de Nigeriaanse presidentsvrouw Oluremi Tinubu. Wat is dat toch met Meghan.

Promotie van de Invictus Games

Harry en Meghan bezochten Nigeria om aandacht te vragen voor de Invictus Games, een evenement dat gewonde, gewonde en zieke militaire dienstleden en veteranen ondersteunt. Voor Meghan was deze reis bijzonder, aangezien ze Nigeriaanse roots heeft. Ze deed haar best om tijdens de korte reis meerdere keren van outfit te wisselen en werd in talloze outfits gefotografeerd.

Kritiek van presidentsvrouw op Meghan Markle

De Nigeriaanse presidentsvrouw, Oluremi Tinubu, uitte haar ongenoegen over Meghan’s kledingkeuzes. Tijdens een toespraak benadrukte Tinubu dat ze de outfits van Meghan als een belediging voor de Nigeriaanse cultuur beschouwde. Ze verklaarde: “We houden hier geen Met Gala. De naaktheid is overal, dus we moeten daar iets aan doen en ze vertellen dat we dat niet accepteren in onze cultuur.”

Lees verder onder dit Instagram-bericht >>

Kleding en cultuur

Tinubu ging verder met haar kritiek en zei: “Het zijn allemaal mooie meiden, maar ze moeten vertrouwen hebben in wie ze zijn. De vrouwen moeten geen filmsterren uit Amerika nabootsen of proberen te evenaren. Zij weten namelijk niet waar ze vandaan komen. Waarom kwam Meghan Markle hier op bezoek?” Deze uitspraken benadrukken het belang van culturele gevoeligheid en respect voor lokale normen en waarden.

Lees verder onder dit Instagram-bericht >>

Terugslag voor Meghan Markle en Prins Harry

Sinds Meghan en Harry afstand hebben genomen van hun koninklijke verplichtingen, hebben ze vaker te maken gehad met negatieve publiciteit. Of dit bezoek aan Nigeria de populariteit van deze Royals vergroot, is nog maar de vraag. Wij denken in ieder geval van niet.

Bekijk tot slot deze video (Engelstalig) wat Meghan Markle droeg tijdens haar reis naar Nigeria >>

Foto: Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundation

Meer over: