Ga naar de inhoud

Meghan Markle’s ex-man klapt uit de school over Meghan’s baarmoeder en kinderwens

Update:
Meghan Markle kinderwens ex-man, zwanger

Trevor Engelson, de ex-man van Meghan Markle, haalde in augustus 2023 de krantenkoppen. Hij sprak daarin over de kinderen van Meghan, Lilibet en Archie, en haar gezondheid. Hij onthulde dat Meghan een hysterectomie heeft ondergaan, wat volgens hem een ingrijpende gebeurtenis in haar leven was.

Kinderwens Meghan Markle en ex-man

Engelson benadrukte dat deze operatie een belangrijk moment voor Meghan was. Het heeft haar vermogen om meer kinderen te krijgen beïnvloed.

Wat betreft haar kinderen gaf Engelson aan dat hij ondanks hun verleden een goede relatie heeft met Meghan. Hij uitte bewondering voor haar rol als moeder. Hij beschreef Lilibet en Archie als “prachtige kinderen” en benadrukte zijn respect voor Meghan als ouder. Engelson’s opmerkingen weerspiegelden een genuanceerd begrip van Meghan’s persoonlijke reis, zowel als individu als ouder.

Deze uitspraken maken deel uit van een bredere discussie over Meghan’s leven na haar huwelijk met Prins Harry en haar ervaringen als publieke figuur.

Broer Meghan Markle over haar baarmoeder

De broer van Meghan Markle, Thomas Markle Jr., deed soortgelijke uitspraken tijdens een interview met Shownieuws. Hierin sprak hij over Meghan’s gezondheid en haar besluit om een hysterectomie te ondergaan.

Bekijk de uitspraken van haar broer hieronder en lees verder >>

Wat is een hysterectomie?

Een hysterectomie is een chirurgische ingreep waarbij de baarmoeder (uterus) geheel of gedeeltelijk wordt verwijderd. Dit kan om verschillende medische redenen worden gedaan, zoals:

  • Vleesbomen (fibromen): Goedaardige tumoren die in of rond de baarmoeder groeien en pijn of zware menstruaties kunnen veroorzaken.
  • Endometriose: Een aandoening waarbij weefsel dat normaal in de baarmoeder groeit, zich buiten de baarmoeder bevindt, wat pijn en andere problemen kan veroorzaken.
  • Baarmoederkanker: Bij kanker in de baarmoeder kan een hysterectomie nodig zijn om de kankercellen te verwijderen.
  • Oncontroleerbare bloeding: Als andere behandelingen niet werken, kan een hysterectomie helpen bij het stoppen van hevige bloedingen.

Een hysterectomie betekent dat de vrouw na de operatie geen kinderen meer kan krijgen, omdat de baarmoeder nodig is voor zwangerschap. De ingreep kan ook effect hebben op de hormoonhuishouding. Vooral als de eierstokken ook worden verwijderd, wat kan leiden tot vroegtijdige menopauze.

Deze operatie is vaak ingrijpend, zowel fysiek als emotioneel. Het gaat niet alleen om de fysieke gevolgen, maar ook om de impact op het vermogen om kinderen te krijgen, wat voor veel vrouwen een belangrijk aspect van hun leven is.

Belangrijke details:

  • Meghan Markle trouwde met Prins Harry in 2018 en samen hebben ze 2 kinderen, Lilibet en Archie.
  • De hysterectomie, zoals vermeld door Engelson, zou een belangrijk gezondheidsgerelateerd besluit zijn geweest voor Meghan, maar er is geen officiële bevestiging van haar kant.
  • Meghan’s relatie met haar familie, vooral met haar vader en halfbroer, is de afgelopen jaren vaak onderwerp van media-aandacht geweest.
  • Meghan en Harry stapten in 2020 terug uit hun koninklijke verplichtingen en wonen sindsdien in de Verenigde Staten, waar ze een privéleven nastreven buiten de druk van de Britse koninklijke familie.

Bron: Quora form
Hoofdfoto: WPA Pool / Groep (Getty Images)

Meer over: