Ga naar de inhoud

Meg Ryan, bekend van ‘When Harry met Sally’ terug op het witte doek

Meg Ryan in bioscoop film What happens later

Verrassend onverwacht maakt de Amerikaanse actrice Meg Ryan een comeback. Na een afwezigheid van 8 jaar keert Ryan, beroemd geworden door haar hoofdrol in de film ‘When Harry met Sally’, terug op het witte doek.

Wordt ze opnieuw Amerika’s lieveling of blijkt ze een oude botoxpop? Oordeel zelf maar.

Na diepe val weer in de schijnwerpers, en in de regisseursstoel

Meg Ryan (62) speelt een belangrijke rol in de nieuwe romantische komedie ‘What happens later’, die begin volgende maand uitkomt. Opmerkelijk is dat Ryan in deze film niet alleen voor de camera schittert, maar ook haar stempel drukt op de film. Ze is namelijk medeauteur van het script en regisseur.

Hoewel haar carrière een duikvlucht maakte lijkt het voor de actrice, die in de jaren 90 tot de grootste namen van Hollywood behoorde, mogelijk een glorieuze comeback. In tegenstelling tot generatiegenoten als Julia Roberts en Sandra Bullock, die hun sterstatus behielden, kende Ryan 20 jaar geleden een neergang.

Meg Ryan was een aparte verschijning in het seksistische Hollywood

Meg Ryan stapte in de jaren 90 op het podium als een krachtige, onafhankelijke vrouwelijke beroemdheid. Dit in een periode dat Hollywood extreem seksistisch was. Ze was voor velen een frisse en aparte verschijning. In 2001 zorgde haar vreemdgaan met Russell Crowe wel voor een deuk in het imago van het lievelingetje van Amerika. Haar latere filmrollen werden niet meer met open armen ontvangen door het publiek.

Na teveel plastische ingrepen leert de actrice haar leeftijd omarmen

En niet alleen haar carrière stagneerde, ze werd ook onderworpen aan grove kritiek op de talloze plastische ingrepen. Het veranderde haar uiterlijk (in onze ogen) in een opblaaspop. Toch lijkt Meg Ryan ervan te leren. Ze trekt zich inmiddels niets meer aan van het uiterlijksideaal dat de maatschappij ons oplegt. In een wereld die soms overloopt van negatief commentaar lijkt ze positief en veerkrachtig en past ze straks goed in het rijtje dappere beroemdheden – zoals Pamela Anderson – die ‘natuurlijk ouder worden’ omarmen, en net als de meeste vrouwen 60+ hangende mondhoeken krijgen.

Ryan beschouwt acteren niet langer meer als een levensstijl, maar weer als werk.

Trailer What happens later met Meg Ryan

In de film ‘What happens later’ zitten Bill (David Duchovny) en Willa (Meg Ryan) vast op een luchthaven tijdens een sneeuwstorm, waarbij de 50+ers onverwacht veel te bespreken hebben >>

Heb nog even geduld. De film is nog niet te zien in de Nederlandse bioscopen. De film draait nu alleen nog in de Amerikaanse bioscopen.

Toch zin gekregen in een romantische film? Kijk bij ONS-tv naar The fabulous Baker Boys, een filmklassieker uit 1989 met Michelle Pfeiffer, een nog oudere actrice die goed past in ons rijtje ‘natuurlijk ouder wordend’.

Bron: Nouveau, Elle, Instagram.

Meer over: