Ga naar de inhoud

Medische kosten op vakantie lopen soms hoog op: Nederlanders in problemen

Update:
Medische kosten op vakantie

Elke dag ontvangen hulporganisaties telefoontjes van Nederlanders die in het buitenland zijn en te maken krijgen met torenhoge medische kosten. Het probleem komt vooral deze zomer naar voren. Velen hebben een vakantie geboekt zonder een adequate verzekering af te sluiten, waardoor een ongeluk letterlijk en figuurlijk in de papieren loopt.

Hoge kosten voor medische behandelingen

Een beenbreuk in Spanje kost bijvoorbeeld zo’n 30.000 euro. Dit soort bedragen zijn voor de meeste vakantiegangers niet op te hoesten, vooral als men niet verzekerd is. De verhalen over medische kosten in het buitenland zijn schrijnend, met als gevolg dat veel mensen daarna in financiële problemen komen. Een simpele behandeling of ziekenhuisopname mondt al snel uit in een financiële ramp.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Onwetendheid onder vakantiegangers

Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van de hoge kosten die medische behandelingen in het buitenland met zich meebrengen. Ze gaan ervan uit dat hun basisverzekering in Nederland voldoende dekking biedt, maar dat blijkt vaak niet het geval. Hierdoor komen ze voor onaangename verrassingen te staan wanneer ze medische zorg nodig hebben tijdens hun vakantie.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Rol van hulporganisaties

Hulporganisaties doen hun uiterste best om mensen in nood te assisteren, maar hun middelen zijn beperkt. Ze merken een duidelijke stijging in het aantal hulpverzoeken tijdens de zomermaanden. De organisaties dringen er daarom op aan dat vakantiegangers zich beter voorbereiden en een goede reisverzekering afsluiten, zodat ze niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Advies voor reizigers

Deskundigen adviseren vakantiegangers om altijd een reisverzekering met medische dekking af te sluiten voordat ze naar het buitenland vertrekken. Hiermee kunnen ze zichzelf beschermen tegen hoge kosten en ongemakkelijke situaties vermijden. Het is belangrijk dat reizigers zich goed informeren over de mogelijke risico’s en de kosten die daarmee gepaard gaan.

Financiële gevolgen

De financiële gevolgen van een onvoldoende verzekering zijn niet te onderschatten. Vakantiegangers die in het buitenland medische hulp nodig hebben, maar slechts een basisverzekering hebben, staan vaak voor torenhoge rekeningen. Voor een behandeling die in Nederland mogelijk enkele duizenden euro’s kost, kunnen de bedragen in populaire vakantielanden zoals Spanje en Frankrijk snel oplopen tot tienduizenden euro’s. Dit veroorzaakt vaak stress en financiële dilemma’s voor de getroffen personen en hun families.

Belang van aanvullende reisverzekering

Het afsluiten van een aanvullende reisverzekering is essentieel om deze financiële risico’s te vermijden. Veel Nederlanders denken onterecht dat hun basiszorgverzekering voldoende dekking biedt in het buitenland. Een aanvullende verzekering kan echter het verschil maken tussen complete dekking en ernstige financiële problemen. Experts raden dan ook aan om je goed te laten informeren over de verschillende opties en om een verzekering te kiezen die past bij je reisbestemming en activiteiten.

Bron: AD

Meer over: