Ga naar de inhoud

Medewerker gevangenis saboteert condooms

Update:
Sabotage condooms

Dit jaar zijn al 19 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ontslagen om verschillende redenen. De meest voorkomende reden voor ontslag is een ongeoorloofde relatie met gedetineerden of tbs’ers. Dit kwam tot nu toe 7 keer voor. Deze verboden relaties kunnen de veiligheid en het functioneren van de instelling ernstig in gevaar brengen. 1 medewerker is de laan uitgestuurd vanwege het saboteren van condooms.

Ontslagen van personeelsleden

De ontslagen medewerkers hadden diverse functies binnen de gevangenissen. Het is van groot belang dat het personeel hun professionele gedrag behoudt en de ethische richtlijnen volgt. De DJI treedt daarom streng op tegen elke vorm van wangedrag om de integriteit van het systeem te waarborgen.

Sabotage van condooms

Wat de medewerker, die recent op staande voet is ontslagen vanwege de sabotage van condooms, bezielde is onduidelijk. Dit incident benadrukt hoe serieus de DJI omgaat met dergelijke overtredingen. Het saboteren van items die bedoeld zijn om de gezondheid en veiligheid van gedetineerden te beschermen, is een ernstige zaak. Misstanden zoals deze sabotage kunnen grote gevolgen hebben voor de veiligheid van zowel gedetineerden als personeel. Condooms zijn noodzakelijk om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen en de gezondheid binnen de inrichtingen te bevorderen. De DJI heeft ook direct maatregelen getroffen.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Bestrijding van ongepast gedrag

De DJI blijft vastbesloten om ongepast gedrag onder personeel te bestrijden. Elke melding van wangedrag wordt grondig onderzocht en leidt indien nodig tot onmiddellijke maatregelen. Alleen zo kan de organisatie de veiligheid en het welzijn van iedereen binnen de instellingen waarborgen. De DJI zet zich voortdurend in voor de verbetering van hun procedures en beleid. Door lessen te trekken uit incidenten en feedback van personeel en gedetineerden serieus te nemen, kunnen ze een veiliger en rechtvaardiger systeem creëren.

Integriteitsprogramma’s bij DJI

De DJI heeft meerdere programma’s opgezet om de integriteit van hun personeel te waarborgen. Tijdens de opleidingen wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van professioneel gedrag en het herkennen van potentiële ethische dilemma’s. Door deze proactieve benadering hoopt de DJI incidenten zoals ongeoorloofde relaties en sabotage te voorkomen.

De tekst gaat onder de video verder >>

Hulp en Ondersteuning voor Medewerkers

Naast training en preventieve maatregelen biedt de DJI ook hulp en ondersteuning aan medewerkers die worstelen met integriteitskwesties. Er zijn vertrouwenspersonen en psychologische ondersteuning beschikbaar voor personeel dat onder druk staat. Deze hulplijnen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat medewerkers niet alleen staan en de juiste beslissingen kunnen nemen in moeilijke situaties.

Bron: De Telegraaf

Meer over: