Ga naar de inhoud

Máxima maakt geniale modekeuze bij Opening van MoDA

Update:
Koningin Máxima bij MoDa

Voor de feestelijke opening van de Marokkaanse mode-expositie “MoDA” in het Centraal Museum Utrecht wist Koningin Máxima alle ogen op zich te richten. Niet zomaar een outfit! Ze droeg haar inmiddels iconische Prinsjesdag-jurk van 2022, ontworpen door de Nederlands-Marokkaanse ontwerper Mohamed Benchellal. Ze schitterde in een volledig nieuwe versie.

Een modieuze zet die meteen indruk maakte en perfect aansloot bij de tentoonstelling vol Marokkaanse creativiteit en ambacht. Lees meer over dit bijzondere bezoek van onze Majesteit.

De verborgen betekenis achter Máxima’s jurk

Wie goed oplet, ziet dat Máxima met haar outfit een subtiel eerbetoon brengt aan de Marokkaanse mode en haar rijke traditie. De jurk die ze droeg, had ze speciaal laten vermaken door Benchellal. Hij vestigde zijn naam wereldwijd met opvallende, architectonische ontwerpen.

De keuze voor deze jurk was allesbehalve willekeurig. Het symboliseert haar verbondenheid met de ontwerpers die in de tentoonstelling centraal staan en het eerbetoon aan Marokkaans vakmanschap.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Wat je niet mag missen aan MoDA

  • De tentoonstelling MoDA, voluit “Moroccan Fashion Statements”, is meer dan een modeshow. Het biedt een diepe duik in de wereld van Marokkaanse mode, ambacht en symboliek.
  • Met 7 verschillende thema’s toont de expositie de interculturele verhalen van hedendaagse Marokkaanse ontwerpers. Zowel uit Marokko als uit de diaspora in Nederland.
  • Deze makers weten hun persoonlijke verhalen te verweven met kunst en cultuur, wat resulteert in unieke, betekenisvolle creaties.
  • De tentoonstelling is een samenwerking tussen DAR Cultural Agency en het Centraal Museum. Het loopt van 3 oktober tot 2 maart 2025.


Beeld: © Centraal Museum / DAR Cultural AgencyJelle Draper

De opening van MoDA benadrukt eens te meer hoe Máxima zich blijft onderscheiden als een moderne koningin. Ze weet met mode en symboliek de juiste snaar te raken. Haar verschijning was niet alleen stijlvol. Het was ook een ode aan de rijkdom van Marokkaanse mode en de kracht van culturele uitwisseling.

Máxima en Marokkaanse Mode – een diepe band

Koningin Máxima jurk

Máxima’s liefde voor Marokkaanse mode is niet nieuw. Al in 2006 droeg ze een creatie van Aziz Bekkaoui tijdens een staatsbezoek aan België.

Hergebruik van de jurk

En ook tijdens Prinsjesdag 2022 viel haar keuze op een ontwerp van Benchellal. Door opnieuw een jurk van hem te dragen, benadrukt ze niet alleen haar waardering voor zijn werk. Ook haar interesse in interculturele mode uit ze hiermee.

Alle artikelen lezen over Koningin Máxima.

De beelden van het bezoek

Bekijk de uitzending met het volledige verslag van Shownieuws hieronder terug >>

Bronnen: Talpa I Hoofdfoto Koninklijkhuis.nl (Beeld: © Centraal Museum / DAR Cultural AgencyJelle Draper)

Meer over: