Ga naar de inhoud

Máxima geniet van vakantie in Saint-Tropez

Update:
Máxima

Máxima besloot zich afgelopen weekend te trakteren op een uitje met vriendinnen in het zonnige Saint-Tropez (Frankrijk). Tijdens deze vakantie legden Spaanse media de koningin vast terwijl ze volop genoot van het shoppen in de luxe boetieks die de stad te bieden heeft. Haar bezoek eindigde met een tocht op een stijlvol jacht, waar ze samen het uitzicht op zee bewonderden en herinneringen ophaalde met haar gezelschap.

De avond werd afgesloten met een diner in de beroemde clubachtige gastrobar Le Club 55, een plek waar glamour en gastronomie hand in hand gaan.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Opvallende afwezigheid van Willem-Alexander

Wat velen opviel, was dat koning Willem-Alexander wederom niet aanwezig was bij dit uitstapje. Het is niet de eerste keer dat Máxima zonder haar man op pad gaat. Eerder dit jaar koos ze ook al voor een skit-rip met vriendinnen, wat de geruchtenmolen over eventuele huwelijksproblemen weer deed aanzwengelen. Diverse media speculeren erover dat het koningspaar mogelijk een periode van ‘gescheiden levens’ doormaakt, waarbij ze steeds vaker elkaars gezelschap vermijden.

Gespeculeerde huwelijkscrisis

Weekblad Story suggereerde al eerder dat er sprake zou zijn van een crisis binnen het huwelijk van het koningspaar. Dit gerucht kreeg extra voeding tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie, waar prinses Alexia zich leek te verspreken over de situatie van haar ouders. In plaats van te zeggen dat haar ouders meer tijd voor ‘elkaar’ hebben, gaf ze aan dat ze meer tijd voor ‘zichzelf’ hebben. Deze verspreking zorgde voor veel speculaties. Máxima zelf benoemde dat ze meer tijd kon investeren in haar werkvrije tijd, maar liet niet doorschemeren meer tijd met haar echtgenoot door te willen brengen. Deze situatie werd geïllustreerd met de woorden uit Story: ‘niet eerder leefde ons koningspaar zo nadrukkelijk langs elkaar heen als de laatste tijd!’

Lees ook: Máxima beleeft een meidenavond in Griekenland.

De legendarische allure van Saint-Tropez

Saint-Tropez, ooit een rustig vissersdorpje, heeft zich sinds de jaren 60 ontwikkeld tot een van de meest glamoureuze bestemmingen van de Franse Rivièra. Bekend om zijn pittoreske uitzichten, luxe jachten en chique boetieks, trekt het jaarlijks vele beroemdheden en welgestelden aan. Het populaire strand Le Club 55, waar Máxima met vriendinnen dineerde, werd beroemd in de jaren 50 dankzij de film ‘Et Dieu… créa la femme’ met Brigitte Bardot. Het blijft een hotspot voor wie gezien en omgeven wil worden door luxe.

Vriendschappen onder druk van koninklijke verplichtingen

Voor koningin Máxima zijn uitstapjes als deze niet alleen momenten van ontspanning maar ook een kans om persoonlijke banden te onderhouden die vaak onder druk staan van koninklijke verplichtingen. Deze ‘girls nights out’ bieden Máxima een waardevolle ontsnapping uit haar veeleisende publieke rol en versterken bovendien haar persoonlijke netwerk, wat wederzijds steun en begrip biedt buiten de officiële koninklijke kaders.

Wil je de ‘Saint-Tropez-look’ van Máxima evenaren? Bekijk dan de beelden hieronder >>

Bron: Ditjesendatjes. Foto: Patrick Riviere/Getty Images

Meer over: