Ga naar de inhoud

Videoboodschap Máxima ter ere van opening vestiging Kipster in de VS

Pluimvee, kringlooplandbouw opening met Máxima

Tijdens de officiële opening van een nieuwe vestiging van Kipster in de Verenigde Staten, afgelopen woensdag, is een videoboodschap van koningin Máxima vertoond. De video was al in december 2022 opgenomen, maar werd nu pas vertoond omdat de geplande opening was uitgesteld.

De Amerikaanse tak van Kipster, gevestigd in North Manchester, Indiana werd officieel geopen. Kipster, een vooraanstaand Nederlands pluimveebedrijf, staat bekend om haar toewijding aan een diervriendelijke aanpak en milieubewuste werkwijze. Het bedrijf draagt bij aan de bevordering van kringlooplandbouw in Nederland, en nu dus ook in het buitenland.

De tekst gaat verder onder de video >>

Pluimveebedrijf Kipster diervriendelijke landbouw

Parallel aan de Nederlandse vestigingen van Kipster in Beuningen en Venray, blinkt het bedrijf uit in het gebruik van voer dat hoofdzakelijk geleverd uit reststromen van de levensmiddelenindustrie. De realisatie van de vestiging in North Manchester kwam tot stand middels een samenwerkingsverband met het Amerikaanse MPS Egg Farms.

Kipster levert haar eieren aan de prominente supermarktketen Kroger in de Verenigde Staten, waarbij ze onverminderd vasthoudt aan haar inzet voor dierenwelzijn en duurzame voedselproductie.

Tekst gaat onder de foto verder >>

Plechtige opening met aandacht voor duurzame voedselsystemen

De plechtige opening met de videoboodschap van koningin Máxima werd voorafgegaan door een reeks lezingen, verzorgd door vertegenwoordigers van Wageningen University & Research. Hierin stonden thema’s zoals kringlooplandbouw en duurzame voedselsystemen centraal. Tevens vond een boeiende paneldiscussie plaats, waarbij lokale politici en stakeholders samen spanden om het belang van duurzame voedselproductie en dierenwelzijn te belichten. Oorspronkelijk stond de inauguratie van de Kipster vestiging in North Manchester gepland voor januari van dit jaar.

Certificaat duurzame landbouw

In juli liet het pluimveebedrijf Kipster weten als B Corporation (bekend als B Corps) gecertificeerd te zijn. Het certificaat bevestigt het voortdurende streven naar duurzame, transparante en maatschappelijk verantwoorde landbouw.

Kipster neemt het voortouw in de omschakeling naar betere productie van eieren, gebaseerd op de wetenschap van de Wageningen Universiteit. RTL Z belicht in de onderstaande YouTube-video alle facetten van de nieuwe kippenfilosofie die onze koningin een warm hart toedraagt.

Bronnen: Kipster, Rijksoverheid, RTL Z, Wageningen Universiteit & Research.

Meer over: