Ga naar de inhoud

Max Verstappen ontwijkt marmot tijdens GP van Canada: “ik was bijna dood”

Max Verstappen ik was bijna dood door marmot

Tijdens de Formule 1-race in Canada beleefde Max Verstappen een angstig moment. Halverwege de race stak een marmot onverwachts de baan over, wat voor een bijna-ongeluk zorgde. Verstappen moest flink in de remmen om een aanrijding te voorkomen, waardoor hij én de marmot ongedeerd bleven.

Onverwachte ontmoeting

De 26-jarige Red Bull-coureur vertelde na de race dat hij zich wild schrok. “Ik dacht eerst dat het rotzooi van een andere auto was, maar toen zag ik dat het een dier was. Ik moest echt afremmen,” verklaarde Verstappen. Het was op het nippertje, een ongeluk was heel dichterbij.

Verstappen’s snelle reactie voorkwam een tragisch ongeluk tijdens een van de spannendste momenten van de race.

Meerdere marmotten in Cananda

Dit weekend waren marmotten meerdere keren te zien rond het circuit in Montreal. Ook tijdens de Grand Prix waagden ze zich op de baan.

Het incident met Verstappen was op tv te zien, maar werd niet uitgelicht door de regie. De oplettende tv-kijker kon het bijna-incident opmerken in de voorgrond, maar het werd dus niet bewust door de regie in beeld gebracht. Voor de meeste bezoekers en kijkers van de Grand Prix bleef het daarom onopgemerkt.

Dankzij Verstappen’s snelle reactie liep het met een sisser af, voor zowel de marmot als de Formule 1-ster.

Verstappen’s angst

Verstappen gaf aan dat het moment hem behoorlijk angst aanjoeg. Verstappen moest vaart minderen om een dodelijke ontmoeting tussen de marmot en de voorvleugel van zijn RB20 te voorkomen. Gelukkig liep het goed af en kon hij de race goed voortzetten.

Het incident trok achteraf veel aandacht op social media.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Verstappen vs. marmot: een nauwe ontsnapping

Max Verstappen gaf dan wel na afloop van de race aan dat het moment hem behoorlijk wat angsten wist aan te jagen. Met zijn snelle handelen en scherpe reflexen zorgde Verstappen ervoor dat een potentieel tragisch incident werd vermeden, wat hem weer eens laat zien als een topcoureur die niet alleen snel, maar ook alert is op onverwachte situaties op de baan.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Max Verstappen wint weer: een gekke race

Bekijk de uitzending van CTV news hieronder terug >>

Bron: gpfans_nl
Hoofdfoto: Qian Jun/MB Media / Contributor (Getty Images)

Meer over: