Ga naar de inhoud

Matthijs van Nieuwkerk en Johan Derksen schitteren in film Opa Cor

Update:
Matthijs van Nieuwkerk en Johan Derksen schitteren in Opa Cor film

Matthijs van Nieuwkerk speelt een gastrol in de nieuwe film Opa Cor van Martin van Waardenberg. Hij is niet de enige bekende Nederlander met een gastrol. Ook Johan Derksen en een groot aantal andere bekende personen spelen mee in het vervolg op Ome Cor.

Grote namen in de cast Opa Cor

Naast Matthijs van Nieuwkerk zijn er een aantal andere bekende Nederlanders te zien in de film. Onder hen bevinden zich Carice van Houten, Elise Schaap, Thekla Reuten, Anniek Pheifer, Freek de Jonge, Johan Derksen, Jochem Myjer, Theo Maassen en Rob Kemps.

De film belooft een ware sterrencast te hebben, die het publiek ongetwijfeld zal weten te vermaken met hun talent.

Bijzondere rollen voor Van Nieuwkerk en Kemps

Matthijs van Nieuwkerk speelt zijn rol samen met zijn voormalig Chansons!-collega en goede vriend Rob Kemps. Samen vertolken ze de rollen van 2 politieagenten.

De keuze om deze presentatoren in deze specifieke rollen te plaatsen, zal voor enige humor en herkenning zorgen onder de kijkers. Dit duo is eerder al succesvol gebleken op televisie en zal die chemie hoogstwaarschijnlijk ook naar het witte doek brengen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Lees ook: grensoverschrijdend gedrag, BN’ers vallen met bosjes door de mand.

Johan Derksen gastrol in Opa Cor

Ook Johan Derksen heeft zich laten strikken voor een gastrol in de film. “Het is voor een goed doel”, legt Johan bij Vandaag Inside uit. “Voor het Sophia‎ Kinderziekenhuis.”

Bekijk de Shownieuws uitzending hieronder terug >>

Film vervolgt succes van Ome Cor

In juli van vorig jaar deelde Martin van Waardenberg dat hij werkt aan een vervolg op de film Ome Cor. Het eerste deel van dit verhaal wist veel harten te veroveren en riep meteen de vraag op naar een vervolg.

In het nieuwe deel is het personage Cor, gespeeld door Van Waardenberg zelf, inmiddels opa geworden. Deze ontwikkeling belooft nieuwe verhaallijnen en avonturen voor het geliefde personage.

Release in de bioscopen

De film Opa Cor is vanaf volgende maand te zien in de bioscopen van Pathé. Dit betekent dat fans van het eerste deel en de nieuwe castleden niet lang meer hoeven te wachten.

De film belooft een groot succes te worden, mede door de samenkomst van zoveel populair Nederlands talent. Men kijkt vol verwachting uit naar de release en de avonturen die het personage Opa Cor te wachten staan.

Martin van Waardenberg: van havenarbeider tot filmster

Martin van Waardenberg, bekend van zijn rauwe en humoristische stijl, brengt het personage Opa Cor tot leven. In de vorige film, Ome Cor, zagen we hoe zijn personage moeite had met zijn pensioen en op hilarische wijze tegen verschillende problemen aanliep.

Nu, in Opa Cor, wordt deze lijn doorgetrokken. Van Waardenbergs vertolking van een oude havenarbeider die zijn kleinkind kwijtraakt terwijl hij klaverjast en bier drinkt, vormt de kern van het nieuwe verhaal. Zijn authentieke Rotterdamse achtergrond en de chemie met de andere acteurs, zoals Van Nieuwkerk en Kemps, beloven de film net zo’n hit te maken als zijn voorganger.

Films met Martin van Waardenberg

De Marathon (2012), Ome Cor (2022), de Terugreis (2024).

Sodeknetters Filmproducties en hun bijdrage aan een goed doel

Net als bij de vorige film, heeft Sodeknetters Filmproducties aangekondigd dat een deel van de opbrengst van Opa Cor gedoneerd zal worden aan het Sophia Kinderziekenhuis. Deze geste heeft ervoor gezorgd dat de filmproductie veel steun krijgt, zowel van publieke figuren als van het algemene publiek.

Hulp aan Sophia Kinderziekenhuis

Dit nobele gebaar heeft er ook toe geleid dat maar liefst 45 bekende Nederlanders hun medewerking hebben verleend. Met zulke grote namen en een goed doel in het vizier, wordt Opa Cor niet alleen een vermakelijke film, maar ook een maatschappelijke bijdrage waar de kijkers trots op kunnen zijn.

Terugkijken: Trailer Ome Cor en Matthijs van Nieuwkerk in Baantjer

Bekijk de video’s hieronder terug >>

Bron: Ditjes en datjes

Meer over: