Ga naar de inhoud

Manscaping is de trend, geen taboe meer op ontharen bij mannen

Update:
Manscaping

In de afgelopen decennia koos de man massaal voor de look van een ruige viking. Niet alleen zagen we ze met (hipster) baarden: ook borsthaar, rughaar, beenhaar én schaamhaar groeiden ongeremd. Dit verandert! Haar vanaf onder de wenkbrauwen is verleden tijd. Mannen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor een verzorgde en gestroomlijnde look: ‘manscaping’. Het is dé trend van nu.

Is het lichaamshaar tijdperk straks voorbij?

Manscaping verwijst naar het verzorgen en trimmen van lichaamshaar bij mannen. Of het nu gaat om het volledig verwijderen van haar of het subtiel bijwerken van de haargroei op de borst, rug, benen en intieme zones, het draait allemaal om een verzorgd uiterlijk. Het is meer dan alleen hygiëne; het gaat om zelfvertrouwen en een moderne uitstraling.

Lees ook: Help! Ik heb last van ongewenste haargroei – alles over vreemde haargroei.

Waarom is manscaping zo populair?

De opkomst van manscaping komt niet uit het niets. Mannen zijn zich steeds meer bewust van hun uiterlijk en zien er graag verzorgd uit. Dit wordt versterkt door sociale media en mode-iconen die een gladde en verzorgde look promoten.

Lees ook: soorten baarden en welke bij jou past.

Mannen als Christiano Ronaldo en David Beckham scheren zich al een tijdje. Nu zien we dat mannelijke BN’ers ook regelmatiger naar een salon gaan voor een behandeling. De taboe is weg. Hoewel mannen er nog niet vaak uit zichzelf over beginnen tijdens een gezellig avondje uit.

  • Bovendien speelt comfort een grote rol; minder lichaamshaar kan prettig aanvoelen tijdens sporten, seks en in de zomermaanden.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen >>

Hoe begin je met manscaping?

Voor beginners kan manscaping misschien wat overweldigend lijken. Met de juiste tools en technieken is het eenvoudig om te beginnen. Investeer wel altijd in een goede trimmer en bepaal welke zones je als eerste aanpakt. Wees voorzichtig bij gevoelige gebieden en overweeg een verzorgende lotion om irritaties te voorkomen.

Welke manscaping-methode past bij jou?

Manscaping is een kunst die je goed moet beheersen om succesvol te zijn. De eerste stap is beslissen wat je wilt: ga je voor volledig glad of een subtiele trimbeurt? Vervolgens kies je het juiste gereedschap en de beste methode voor jouw lichaam. Je hebt meerdere opties: scheren, trimmen, ontharingscrèmes, of harsen.

Hier zijn enkele populaire manscaping-mogelijkheden:

  • Okselhaar: Volledig scheren of licht trimmen is favoriet bij veel mannen. Gebruik een trimmer voor een veilige trimbeurt of scheerschuim voor een glad resultaat.
  • Borsthaar: Als scheren of ontharingscrèmes een betere optie zijn voor je gevoelige huid, kan dat je de pijn van harsen besparen.
  • Schaamhaar: Trimmen is momenteel de populairste keuze, omdat het zorgt voor een verzorgde uitstraling zonder irritatie.
  • Konthaar: Ook dit gebied mag je niet vergeten. Met een trimmer houd je alles netjes en fris.
  • Wenkbrauwen: Je wenkbrauwen zijn altijd zichtbaar, dus regelmatig trimmen (of epileren) is essentieel om er verzorgd uit te zien.
  • Oorhaar: Trimmen is de veiligste optie voor het bijwerken van dit hardnekkige haar.

Gillette geeft je tips voor het scheren van je kruis. De tekst gaat onder de video verder >>

Ontharen door laseren

Voor mannen die een langdurige oplossing zoeken, is laserontharing steeds populairder. Het biedt een permanente manier om ongewenst haar te verwijderen, vooral op grotere of moeilijk bereikbare gebieden zoals de rug, borst of schouders. Hoewel het meerdere sessies vereist, is het een investering in een gladde en haarvrije huid zonder het gedoe van regelmatig scheren of harsen.

Tot slot: Of je nu kiest voor een volledige ontharing of gewoon wat bijpunten, het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt!

RTL Boulevard: lichaamshaar is passé, manscaping is hot

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

Foto’s: Canva.

Meer over: