Ga naar de inhoud

Mark Rutte krijgt zijn eigen documentaire

Mark Rutte documentaire

Er is een documentaire over demissionair-president Mark Rutte (57) in de maak. RTL tekent voor de productie. Rutte’s goede vriend en presentator Jort Kelder verklapte dit nieuws in de talkshow Op1.

Mark Rutte voor en achter de schermen

De documentaire geeft inzicht in hoe Mark Rutte voor en achter de schermen opereert. Ook draait het om hoe het er op het Binnenhof aan toe gaat. Het Binnenhof gaat binnenkort op slot in verband met een renovatie. Wanneer we de docu te zien krijgen, is nog niet bekend.

Lees verder onder de video >>

Topman van de Navo

Sinds 14 oktober 2010 is Rutte minister-president van Nederland. Daarmee is hij de langstzittende premier die Nederland heeft gekend. In juli 2023 kondigde Rutte zijn vertrek uit de politiek aan. Wanneer het nieuwe kabinet wordt geïnstalleerd, is Rutte premier-af. Hij maakt een goede kans om topman van de Navo te worden,

Mark Rutte wil zijn verhaal vertellen

Volgens Kelder is het opmerkelijk dat de docu er komt, aangezien Rutte nooit een eigen documentaire wilde. ”Hij dacht: dan moet je met zo’n microfoontje rondlopen”, aldus Kelder in Op1. “Hij vindt dat hij een verhaal moet vertellen over het vertrek van het Binnenhof. En hij vindt het belangrijk om te laten zien hoe deze baan werkt, hoe de democratie werkt”, aldus Kelder.

Lees verder onder de video >>

NPO: te duur

De documentaire wordt uitgezonden door RTL omdat de NPO het project te duur vindt. Onbegrijpelijk, oordeelt Kelder. ”Ik weet wanneer het is aangeboden. Het gaat om een bedrag dat ik zo op tafel kan gooien en zo rijk ben ik nou ook weer niet.”

Kwaliteit, stijl en klasse

Kelder weet dat ontzettend veel mensen boos zijn om zaken die onder de kabinetten Rutte hebben zijn gebeurd. “Maar ik vind dat we de kwaliteit, stijl en klasse waarmee hij het heeft gedaan, mogen koesteren.”

Kelder denkt dat Rutte zo weer gekozen zou worden, mocht hij zich over 2 jaar verkiesbaar willen stellen. Maar dat moet hij volgens zijn kameraad niet doen. 

Bronnen: WNL, RTL. Foto: Patrick van Katwijk/Getty Images

Meer over: