Ga naar de inhoud

Heeft Mark Rutte nieuwe baan als conciërge?

Update:
Mark Rutte

Op een normale woensdagmorgen moesten laatkomers van het Maerlant-Lyceum in Den Haag even knipperen met hun ogen. Toen ze hun te laat-briefje kwamen halen, zagen ze tot hun grote verbazing niemand minder dan oud-premier Mark Rutte achter het bureau van de conciërge zitten. De reacties van de leerlingen waren allesbehalve alledaags.

De school meldde dat de reacties van de nietsvermoedende scholieren ‘briljant’ waren. Wat begon met een chagrijnig ochtendhumeur bij sommigen, veranderde snel in een blije glimlach vol verwondering. De verrassing werkte duidelijk aanstekelijk en zorgde voor een positieve start van de dag voor veel leerlingen.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Oud-leerling van het Maerlant-Lyceum

Mark Rutte is zelf oud-leerling van het Maerlant-Lyceum. Dit maakte de gebeurtenis extra bijzonder, zowel voor de leerlingen als voor Rutte zelf. De oud-premier heeft in het verleden al eens laten doorschemeren dat hij na zijn politieke carrière fulltime les wilde gaan geven. Hij heeft al enige ervaring als docent en heeft zijn liefde voor het onderwijs nooit onder stoelen of banken gestoken.

Het is echter duidelijk dat het plan om fulltime les te geven voorlopig op een laag pitje is gezet. Mark Rutte is recent benoemd tot secretaris-generaal van de NAVO, wat zijn toekomstplannen aanzienlijk heeft veranderd. Desondanks liet hij zien dat zijn hart nog steeds bij het onderwijs ligt door een dag als conciërge door te brengen op zijn voormalige school.

Activiteiten op het Maerlant-Lyceum

Het Maerlant-Lyceum is niet alleen bekend om zijn onderwijs, maar ook om de vele activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden. Zo nemen de leerlingen bijvoorbeeld deel aan de grootste Model United Nations (MUN) conferentie ter wereld, THIMUN. Bovendien zijn er jaarlijks diverse evenementen onder leiding van de Goede Doelencommissie, die fondsen werft voor verschillende goede doelen. Deze activiteiten dragen bij aan de algehele ontwikkeling van de leerlingen en bevorderen hun betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties.

Lees ook: Mark Rutte krijgt zijn eigen documentaire.

Rutte’s toekomstplannen

Hoewel Rutte’s dag als conciërge een unieke ervaring was voor zowel de oud-premier als de leerlingen, blijft het speculeren over zijn toekomstige rol in het onderwijs. Zijn benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO betekent een nieuwe richting in zijn carrière, maar zijn passie voor het onderwijs is duidelijk. Collega’s en betrokkenen zijn benieuwd of hij na zijn termijn bij de NAVO alsnog een vaste rol als docent zal oppakken en welke impact dit zal hebben op zijn betrokkenheid bij scholen zoals het Maerlant-Lyceum.

Bron: Omroep West. Foto: Sjoerd van der Wal/Getty Images

Meer over: