Ga naar de inhoud

Mariah Carey twijfelde eerst aan kersthit, maar verdient er nu miljoenen mee

Update:
Wat verdient Mariah Carey met haar kersthit?

Het is herfst. De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de kachel knispert weer gezellig. Voor je het weet, staan de kerstboom weer en is het tijd voor het jaarlijkse kerstdiner. En laten we eerlijk zijn: wie kerst zegt, zegt Mariah Carey. Het is bijna onmogelijk om het seizoen te vieren zonder haar onmiskenbare klassieker “All I Want For Christmas Is You.” Wat verdient ze aan deze kersthit?

Wist je dat ze in het begin helemaal niet zo zeker was of ze wel een kerstalbum moest maken? Nu verdient ze een fortuin met deze hit. Als je nieuwsgierig bent naar het verhaal achter deze kerstklassieker en de miljoenen die ze daardoor heeft gekregen, lees dan verder!

Eerste twijfels over haar kerstalbum

In een recent interview met het persbureau Associated Press onthulde Mariah, nu 55 jaar, dat ze in 1994 dacht dat ze te jong was voor zo’n project. Ze was namelijk nog maar 24 jaar oud. “Kerstalbums zijn voor de grote sterren,” dacht ze. Met wat aanmoediging van haar platenmaatschappij zei ze uiteindelijk: “Laten we het gewoon doen!”

In een gesprek met USA Today beschrijft Carey het opnameproces als een magische ervaring. De studio was versierd als een kerstparadijs, compleet met een gigantische kerstboom. Ik bedoel, wie wil er nu niet werken in een studio die eruitziet als de Noordpool? Het zorgde ervoor dat de opnames niet alleen professioneel, maar ook ontzettend leuk waren.

Tijdens de opnames putte Carey inspiratie uit haar kinderlijke liefde voor Kerstmis. Ze wilde de pure vreugde en opwinding van het feest vastleggen. Samen met haar co-schrijvers slaagde ze erin om deze magische visie om te zetten in “All I Want For Christmas Is You.” Het is zelfs zo’n hit, dat ze 4 jaar geleden een nieuwe clip heeft uitgebracht.

Luister naar de kersthit en lees daarna verder >>

Impact van de hit Merry Christmas

Het is inmiddels 3 decennia geleden dat Merry Christmas verscheen, maar het album blijft een vaste waarde tijdens de feestdagen. Elk jaar keert de plaat terug in de hitlijsten, en de klassieker “All I Want For Christmas Is You” staat steevast rond kerst op nummer 1.

Laten we even stilstaan bij de impact van het album Merry Christmas.

Dit album was een absoluut keerpunt voor Carey. Het was niet alleen een enorme hit; het liet ook zien dat ze niet alleen een geweldige zangeres was, maar ook een muzikale krachtpatser. Het zette de standaard voor moderne kerstmuziek. En geef toe, kerst zonder Mariah is als een kerstboom zonder lichtjes – een beetje dof, toch? Het nummer fleurt de feestdagen altijd op!

Mariah Carey Christmas Time tour van start

Mariah Carey viert dit najaar 30 jaar van haar iconische kerstalbum Merry Christmas met een Amerikaanse tour. De 55-jarige zangeres begint in november in Highland, Californië. Ze zal ook optreden in steden zoals Dallas, Philadelphia en New York.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Wat verdient Mariah Carey met haar kersthit: “All I Want for Christmas Is You”

En nu komt het leuke gedeelte: de cijfers! Gedurende 30 jaar delft Mariah Carey miljoenen met dit nummer. The Economist en The New York Times hebben uitgerekend dat Carey jaarlijks tussen de 2,5 en 3 miljoen dollar verdient met haar kersthit.

Dan nog niet te beginnen over de impact van streaming. Sinds Mariah in 2009 de videoclip op YouTube plaatste, is het nummer daar meer dan 773 miljoen keer gestreamd. Ook het is een van de meest gestreamde nummers op Spotify.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want bij de lancering van het kerstnummer kreeg Mariah al 60 miljoen dollar aan royalty’s.

Ja, wij snappen je. Hadden wij ook maar een kersthit gemaakt.

Bekijk hier de originele videoclip >>

Bronnen:

Skyradio I Hoofdfoto: James Devaney / Contributor (Getty Images)

Meer over: