Ga naar de inhoud

Zo verwijder je Make-up vlekken uit kleding: 5 handige tips

Update:
Make-up vlekken verwijderen

Je kent het vast wel: je hebt je mooiste outfit aangetrokken en bent je aan het optutten voor een feestje. Even wat foundation op en oeps; een druppeltje foundation belandt op je mooie kleding. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor jij make-upvlekken makkelijk kunt verwijderen.

Geen paniek! Hier zijn enkele effectieve methoden om verschillende soorten make-up vlekken uit je kleding te verwijderen.

1. Foundation vlekken

Bij een foundation vlek is het belangrijk dat je vooral niet te lang wacht met het verwijderen van de vlek. Gebruik geen make-up remover op oliebasis, dit maakt de vlek namelijk alleen maar erger. Je kunt beter een beetje witte azijn mengen met water, dit aanbrengen op een watje en de vlek hiermee wegstippen.

Lees ook: 10x poetsen met schoonmaakazijn.

Niet het gewenste resultaat? Gebruik dan een schoon doekje met een beetje scheerschuim om de vlek weg te deppen. Bij een oliehoudende foundation kun je eerst gebruik maken van een beetje afwasmiddel, zodat de vlek goed ontvet wordt. Daarna kan het kledingstuk de wasmachine in.

Lees ook: schoonmaken met scheerschuim.

@gavincleany

Antwoorden op @Morca Birsota 🎥💄 Ontdek dé gouden tip om make-up vlekken uit je kleding te verwijderen! 🙌🧼 Gebruik scheerschuim, wacht 5 minuten, veeg af met een vochtige doek en voilà! 👚🌟 #makeuptips #vlekkenverwijderen #scheerschuim #schoonmaak #tiktoktips #handigetruc #makeuphacks #schoonmaaktips #cleantok #cleantoknederland #gavincleany #cleanwithme

♬ origineel geluid – Gavin Cleany🙋‍♂️

2. Poedervlekken

Poeders zijn één van de makkelijkste make-up producten om uit je kleding te krijgen. Vaak kun je de poeder er wel van afblazen, maar mocht dit niet het geval zijn dan kun je een beetje bruine zeep of vloeibare ossengalzeep met lauw water gebruiken. Smeer de vlek hiermee in, spoel het kledingstuk vervolgens uit of doe ‘m in de wasmachine. Je zult zien dat de vlek is verdwenen.

3. Mascara, eyeliner en oogpotloden

Mascara, eyeliner en oogpotloden bevatten vaak veel vet. Hierdoor is het lastig om de make-upvlekken te verwijderen. Voordat je de vlek weghaalt, kun je het beste even wachten tot de vlek is opgedroogd. Je schraapt dan namelijk heel makkelijk het van je kleding. Vervolgens dep je de vlek weg met wat schoonmaakmiddel.

Voor het verwijderen van vlekken van mascara, eyeliner en oogpotloden kun je afwasmiddel gebruiken. Breng een beetje aan op de vlek, dep het voorzichtig in met een schone doek, en spoel daarna uit met koud water. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, probeer dan een make-up remover op waterbasis en dep deze voorzichtig in zonder de vlek groter te maken.

4. Lippenstift en lipgloss

Ook lippenstift is een product dat veel vet bevat en hardnekkige vlekken kan veroorzaken. Met het gebruik van ontsmettingsalcohol of haarlak kun je de vlek grotendeels weghalen. Druppel een beetje ontsmettingsalcohol op een watje en dep dit op de vlek. Spoel vervolgens goed na met water.

Als je haarlak gebruikt kun je een beetje op de vlek sprayen, een kwartiertje laten zitten en dan met een schone doek en warm water de vlek weg deppen. Gooi het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Lipgloss vlekken

Verwijder eerst zo veel mogelijk lipgloss met een (bank)pasje of met de achterkant van een lepel. Op de achtergebleven vlek spuit je dan een beetje haarlak. Laat dit even intrekken en spoel de kleding uit onder de kraan. Door de alcohol in de haarlak wordt het pigment van de vlekken afgebroken en ziet je kleding er weer goed uit.

5. Nagellak

Jammer genoeg is er slechts 1 oplossing voor een nagellakvlek: Doe wat nagellakremover op een wattenstaafje, dit absorbeert het product goed. Dep met het wattenstaafje op de vlek te verwijderen. Herhaal dit steeds met een nieuw, schoon wattenstaafje tot de vlek geheel is verdwenen. Een andere manier om de nagellak te verwijderen is met haarlak.

Beste methode om Make-up te verwijderen

Make-up vlekken kunnen behoorlijk vervelend zijn, maar gelukkig zijn ze met de juiste aanpak vaak goed te verwijderen. Door snel te handelen en de juiste producten te gebruiken, houd je je kleding mooi en vlekvrij. Test de gekozen methode altijd eerst op een onopvallend stukje kleding om schade door een verkeerde oplossing te voorkomen.

Meer over: