Ga naar de inhoud

Madame Tussauds plaatst wassenbeeld Harry terug bij koninklijke familie

Wassenbeeld-harry-terug-bij-familie-madame-tussauds

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Londen heeft besloten om het wassenbeeld van prins Harry weer bij de rest van de koninklijke familie te plaatsen. Dit ter gelegenheid van de kroning van Charles III.

Een opvallend besluit, gezien de gespannen verhoudingen tussen Harry en zijn familie. In dit blog zullen we dieper ingaan op deze gebeurtenis en wat dit betekent voor de betrekkingen tussen Harry en de koninklijke familie.

Wassenbeeld Harry staat weer bij koninklijke familie in Madame Tussauds

Madame Tussauds in Londen heeft aangekondigd dat het wassenbeeld van prins (officieel Duke of Sussex) Harry weer bij de rest van de koninklijke familie komt te staan. Dit ter gelegenheid van de kroning van Charles III. Het wassenbeeld werd in 2020 van zijn voetstuk gehaald en elders in het museum tentoongesteld. De reden? Omdat Harry en zijn vrouw Meghan besloten om een stap terug te doen in de Britse monarchie en naar de VS te verhuizen. De relatie tussen Harry en de rest van de familie is gespannen. Harry zal wel aanwezig zijn bij de kroning op 6 mei. Het wassenbeeldenmuseum zal Harry tijdelijk terugplaatsen bij de rest van de familie. Zijn beeld zal na de kroning waarschijnlijk weer apart worden tentoongesteld.

Wat zijn de gevolgen van dit besluit?

De terugplaatsing van het wassenbeeld heeft waarschijnlijk geen directe gevolgen voor de koninklijke familie zelf. Het is vooral symbolisch. Het is ook een teken dat het wassenbeeldenmuseum Harry nog steeds beschouwt als een lid van de koninklijke familie. Ondanks zijn stap terug uit de monarchie en verhuizing naar de Verenigde Staten. Voor het museum is het een manier om in te spelen op de aankomende kroning van prins Charles III.

Madame Tussauds London – Engelse Royals

Wanneer krijgt iemand een wassenbeeld?

Een persoon komt in aanmerking voor een wassenbeeld in Madame Tussauds als hij of zij opmerkelijke prestaties heeft geleverd op een bepaald gebied, zoals film, televisie, muziek, sport, geschiedenis of politiek. Het kan ook zijn dat iemand bekendheid heeft verworven door bijvoorbeeld een belangrijke uitvinding, een beroemde ontdekking of een heldendaad. De selectie van welke personen er een wassenbeeld krijgen, is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder populariteit, belangrijkheid en actualiteit. Zo heeft elk eigen museum zijn eigen collectie beelden.

Top 10 wassenbeelden Madame Tussauds Londen

  1. David Beckham
  2. Queen Elizabeth II
  3. Beyoncé
  4. Adele
  5. Benedict Cumberbatch (als Sherlock Holmes)
  6. One Direction
  7. Angelina Jolie
  8. Taylor Swift
  9. Usain Bolt
  10. Winston Churchill

Meer over: