Ga naar de inhoud

Geheime verzoeningspoging tussen Máxima en Mabel in Londen?

mabel-maxima-verzoening

De spanning tussen koningin Máxima en prinses Mabel lijkt eindelijk te verminderen, aangezien beide schoonzussen zich hebben ingespannen om hun relatie te herstellen. Wat speelt er precies tussen deze 2 royals? Je leest het in dit artikel.

Geheim overleg tussen Mabel en Máxima

Volgens het Duitse tijdschrift Das Goldene Blatt hebben de schoonzussen meerdere keren in het geheim in Londen afgesproken. Deze ontmoetingen zouden in een vriendschappelijke sfeer hebben plaatsgevonden, wat wijst op een mogelijke verzoening.

Lees verder onder deze video >>

Kritische verhouding

De relatie tussen de schoonzussen is in het verleden allesbehalve vriendschappelijk geweest. De frictie heeft zijn wortels in Mabel’s hechte band met prinses Beatrix. Beatrix, de voormalige koningin, heeft altijd een zwak gehad voor Mabel, waardoor Mabel vaak als de favoriet werd gezien. Dit zorgde voor veel wrijving, vooral omdat Máxima het gevoel had dat zij voortdurend kritisch werd bekeken door haar schoonmoeder. Dit verschil in behandeling heeft de verhouding tussen Máxima en Mabel jarenlang onder druk gezet.

Boezemvriendin van Mabel

Daarnaast zijn er publieke incidenten die de spanning hebben versterkt. Een belangrijke gebeurtenis was de publicatie van de biografie ‘Máxima Zorreguieta Moederland’, geschreven door Marcia Luyten. De biografie, die als zeer lovend werd ervaren, riep kritiek op van columniste Daniela Hooghiemstra. Hooghiemstra, een jeugdvriendin van Mabel, schreef een scherpe column over Máxima, wat de verhouding tussen de schoonzussen verder verslechterde. De kritische column leek niet alleen op persoonlijke ervaring te zijn gebaseerd, maar ook op de nauwe band tussen Hooghiemstra en Mabel, wat de indruk wekte dat Mabel haar goedkeuring had gegeven voor de publicatie.

De band tussen Beatrix en Mabel werd daarentegen alleen maar beter. Ze doen heel veel (officiële) dingen samen:

Lees verder onder de Instagrampost >>

Is Beatrix moeilijk in omgang?

Prinses Beatrix staat bekend als een sterke en invloedrijke persoonlijkheid binnen de koninklijke familie. Haar kritische houding en hoge verwachtingen kunnen soms als moeilijk worden ervaren door degenen die dichtbij haar staan. Dit geldt met name voor Máxima, die zich vaak bekeken en beoordeeld voelde door haar schoonmoeder. Beatrix’ voorkeur voor Mabel maakte de situatie nog ingewikkelder, omdat Máxima het gevoel had dat zij harder moest vechten voor acceptatie en waardering binnen de familie.

De tekst gaat onder de video verder >>

Ontmoetingen in Londen

Nu lijkt het erop dat Máxima en Mabel proberen de strijdbijl te begraven met hun regelmatige ontmoetingen in Londen, wat slechts één ding kan betekenen: een mogelijke verzoening van de Royals is in zicht.

Foto’s: Rijksvoorlichtingsdienst

Meer over: