Ga naar de inhoud

Louis van Gaal openhartig over zijn prostaatkanker: Seks is er niet meer bij

Update:
Louis van Gaal

We kennen Louis van Gaal (72) als een man die geen blad voor de mond neemt als het gaat om voetbalzaken. Maar ook over zijn privéleven is de oud-bondscoach van het Nederlands elftal openhartig en spreekt hij zich volmondig uit over de prostaatkanker waarmee hij in 2022 is gediagnostiseerd. 

Seks kan niet meer

Het gaat momenteel stukken beter met hem dan in de beginfase. “Het is nu zo dat ik het goed kan managen en dat ik weer natuurlijk kan plassen. Maar de liefde bedrijven kan ik niet meer, dus dat is wel een probleem”, vertelt Van Gaal tegen tv-presentator Humberto Tan.

Hart onder de riem

Met zijn openhartigheid probeert Van Gaal mannen die er aan lijden een hart onder de riem te steken, zodat ze verder kunnen. “Dat het ook mensen als mij kan treffen, is eigenlijk de reden. Ik ben altijd open: ik zeg wat ik voel en denk.”

Van Gaal de eeuwige optimist

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal is naar eigen zeggen een optimist. Zijn vrouw Truus wijst hij aan als de beste mantelzorger die er is. Samen met zijn staf en het WK voetbal in Qatar loodste zij hem door een zware tijd. Echt bang om dood te gaan is Van Gaal nooit geweest. “Aan prostaatkanker ga je niet zo snel dood. De meeste mensen sterven aan een andere ziekte”, aldus de openhartige Van Gaal. Bang is hij nooit geweest, maar wel heeft hij zijn leven als minder plezierig ervaren.

Truus blijft optimistisch

In april 2022 maakte werd bekend dat hij lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker, maar op het WK in Qatar dat in datzelfde jaar plaatsvond stond de trainer van het Nederlands elftal als een huis. “Hij doet het toch maar weer en je bent weer bij de laatste acht van de wereld ondanks de moeilijkheden op dit moment”, zei Truus destijds. Dat was voor haar toch genieten.

Foto: Mike Hewitt – FIFA/FIFA via Getty Images

Meer over: