Ga naar de inhoud

Frustratie door niet-werkende kortingscodes: zo vind je wél de juiste code

In samenwerking met:

Je wordt door weinig dingen zo vaak teleurgesteld dan door de belofte van online kortingscodes. Waarom werken ze zo zelden, en waar vind je wél kortingscodes voor jouw favoriete webshop? Startpagina ging op onderzoek uit en vond een oplossing.

Online kortingscodes vinden

Webshops bieden regelmatig zelf kortingscodes aan: je ontdekt ze via een banner of pop-up op de pagina. Soms zijn er codes die je niet op de webshop zelf te zien krijgt. Die is dan bijvoorbeeld aangemaakt voor een offline actie, of voor bepaalde klanten. Er bestaan websites die het hun missie hebben gemaakt om deze kortingscodes op te speuren en te delen. Wanneer je een online aankoop doet, is het daarom altijd verstandig om online even te zoeken of er nog korting te halen valt.

Niet-werkende codes

Het enige probleem is dat de codes die online verspreid worden, vaak niet werken. Dan denk je een mooie korting van 20 procent te kunnen scoren, om vervolgens teleurgesteld te worden. Startpagina onderzocht een aantal van de grootste kortingscodewebsites en kwam erachter dat gemiddeld 70 procent van alle aangeboden kortingscodes op deze websites niet blijkt te werken. Je wordt bijna driekwart van de keren dat je zo’n code gebruikt, teleurgesteld.

Kortingscode-Startpagina.nl

Oorzaken van frustratie

Waar dit door komt? Vaak gaat het om neppe korting. Dan gaat het bijvoorbeeld om een tijdelijke aanbieding (waar geen code voor nodig is), een memberkorting of een korting voor nieuwsbriefleden. Soms zijn de gecommuniceerde codes simpelweg een onderdeel van de seizoenssale. Maar werkende codes moéten er toch zijn… Waar vind je ze dan?

Betrouwbare kortingscodes

Startpagina heeft, om dit probleem op te lossen, een eigen platform met kortingscodes ontwikkeld. Startpagina.nl/kortingscodes heeft een aantal duidelijke voordelen:

  1. Alle codes worden gecontroleerd door een team;
  2. Verouderde of niet-werkende codes worden tijdig verwijderd;
  3. Onderscheid tussen kortingscodes en aanbiedingen;
  4. De website is overzichtelijk en simpel, zonder vervelende advertenties en pop-ups;
  5. De website is eerlijk: als er geen code is, dan is ‘ie er niet.

Nooit meer teleurgesteld én je weet altijd zeker of je wel of geen korting misloopt. Benieuwd of jouw favoriete webshop korting heeft? Op dit platform vind je altijd werkende codes en krijg je een overzicht van de actuele aanbiedingen.

Waarom houden Nederlanders zo van korting?

Er zijn verschillende redenen waarom Nederlanders korting zo leuk vinden. Mensen zijn vaak gevoelig voor prijzen en zijn geneigd om te zoeken naar de beste deals. Kortingen bieden een manier om producten te kopen tegen een lagere prijs dan de normale prijs. Kortingen kunnen een gevoel van opwinding en voldoening creëren bij mensen. Het gevoel dat je een goede deal hebt gescoord, kan mensen een gevoel van beloning geven en een positieve emotie oproepen. Kortingen die slechts tijdelijk beschikbaar zijn, kunnen mensen aansporen om sneller te handelen en het product te kopen voordat de korting voorbij is. Dit gevoel van schaarste kan mensen aanmoedigen om actie te ondernemen en het product te kopen. In sommige gevallen is het slim om met korting te kopen. Mensen kunnen sociale normen volgen die het belangrijk vinden om geld te besparen en de beste deals te vinden.

In samenwerking met:

Meer over: