Ga naar de inhoud

Koninklijke liefdesverhalen: zo begon het

Update:
Koninklijke liefdesverhalen

Voor wie de serie Máxima heeft gezien, weet het als geen ander: zelfs koninklijke paartjes vinden elkaar op de meest ongewone plekken. Elk koninklijk sprookje heeft zijn eigen unieke begin. Lees hier de meest interessante koninklijke liefdesverhalen en ontdek hier hoe de vonk bij verschillende royals oversloeg.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

Laten we beginnen bij ons eigen koningspaar. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima’s liefde is een schitterend voorbeeld van moderne koninklijke romantiek. Hun paden kruisten elkaar voor het eerst in 1999 tijdens een feestje in Sevilla, waar Willem-Alexander, destijds nog prins, onder de indruk raakte van de charismatische Máxima Zorreguieta.

Wat begon als een spontane ontmoeting, groeide al snel uit tot een diepgaande relatie. Ondanks de uitdagingen en het publieke oog, wisten ze hun liefde te behouden en geheim te houden totdat Willem-Alexander in 2001 zijn verloving aankondigde.

Wil je meer weten over deze ontmoeting? Bekijk dan vooral de serie Máxima, hier wordt de ontmoeting nagespeeld.

Lees verder onder de video >>

Prinses Elizabeth en Philip

Prinses Elizabeth en prins Philip ontmoetten elkaar voor het eerst op een bruiloft in 1934. Philip was toen 13 en Elizabeth pas 8. Zij was toen meer bezig met haar speelgoed dan met een toekomstige echtgenoot. Jaren later, tijdens een bezoek aan het Royal Naval College in Dartmouth, herkende Elizabeth Philip die daar studeerde. Deze ontmoeting veranderde haar leven: ze werd op slag verliefd. Ondanks de weerstand van haar ouders en Philips militaire diensttijd, hield hun liefde stand. In 1947 trouwden ze en bouwden ze samen aan een huwelijk dat maar liefst 73 jaar zou duren.

Lees verder onder de (Engelstalige) video >>

Prins Rainier en Grace Kelly

In mei 1955 stond Amerikaanse actrice Grace Kelly op het punt een fotosessie te doen in het luxueuze paleis van Monaco. Ondanks een stroomstoring, die haar plannen op het spel zette, trok Grace zich niets aan van de tegenslag. Met een inventieve haardecoratie en een kreukvrije jurk ontmoette ze prins Rainier. Hun ontmoeting bleek het begin van een sprookjesachtige romance. Na een jaar van lange-afstandsrelatie trouwden ze en werd Grace de First Lady van Monaco.

Het sprookje duurde alleen niet lang omdat Grace Kelly al op 52-jarige leeftijd overleed aan een fatale beroerte tijdens het autorijden.

Lees verder onder deze (Engelstalige) video >>

Koningin Beatrix en Prins Claus

Koningin Beatrix en prins Claus ontmoetten elkaar in 1965 op een feest in het schilderachtige Griekse stadje Rhodos, een toevallige ontmoeting die de start betekende van een levenslange romance. Prins Claus, toen nog Claus von Amsberg, was een Duitse diplomaat met een internationale carrière en een charme die Beatrix direct aansprak.

Ondanks de culturele verschillen en het feit dat Beatrix op dat moment al op jonge leeftijd onder druk stond door haar koninklijke verantwoordelijkheden, groeide er een sterke band tussen hen. Hun romance bloeide op door brieven en ontmoetingen in het geheim, aangezien hun relatie niet meteen door iedereen werd goedgekeurd. Na een periode van verkenning en veel overwonnen obstakels, kondigden ze hun verloving in 1965 aan.

Ze trouwden in 1966. Bekijk hier wat beelden en lees verder onder de video >>

Koning Felipe en Koningin Letizia

De romance tussen koning Felipe en koningin Letizia begon in het najaar van 2003 tijdens de Prince of Asturias Awards. Letizia, een journaliste, ontmoette Felipe en al snel werden ze een paar. Ze wisten hun relatie aanvankelijk goed geheim te houden. Geruchten suggereren dat hun eerste ontmoeting eerder plaatsvond tijdens een verslaggeving van een olie-ongeluk.

Lees verder onder het Instagram-bericht >>

Prinses Diana en Prins Charles

De ontmoeting tussen de toenmalige prins Charles en Diana, toen Diana Spencer, vond plaats in 1980. Zij was toen 19 jaar oud was. Charles vroeg haar mee naar een polowedstrijd waarna hun romance startte. Onder grote belangstelling van de media en de publieke druk, trouwden ze in 1981 in een majestueuze ceremonie die wereldwijd werd bekeken. Hun huwelijk hield helaas geen stand. Ook Diana is net als Grace Kelly veel te vroeg overleden. Diana is, na hun scheiding, op 36-jarige leeftijd overleden tijdens een fataal auto-ongeluk.

Lees verder onder deze (Engelstalige) video >>

Prins Harry en Meghan Markle

Prins Harry en Meghan Markle ontmoetten elkaar in 2016 via Instagram. Meghan, die haar zomer als vrijgezel wilde doorbrengen, was aanvankelijk sceptisch over haar date met Harry, vooral nadat hij te laat was op hun eerste date (kan je dat je voorstellen?). De relatie kreeg echter een onverwachte wending toen Harry Meghan uitnodigde om naar Zimbabwe te vliegen. De rest spreekt voor zichzelf. Wat een romantisch begin!

Bekijk deze (Engelstalige) video van hun eerste publieke verschijning samen >>

Foto: Antony Jones/Julian Parker/UK Press via Getty Images

Meer over: