Ga naar de inhoud

Koningspaar huldigt Nederlandse Olympische medaillewinnaars

Update:
Medaillewinnaar Harrie Lavreysen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen traditioneel de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Zomerspelen op paleis Huis ten Bosch. Dinsdagmiddag 13 augustus ontmoeten zij de sporters op paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Samen vieren ze de successen van de atleten, die Nederland met trots hebben vertegenwoordigd op de Olympische Zomerspelen in Parijs.

Huldiging in de Glazen Zaal

Voorafgaand aan de ontvangst op Huis ten Bosch vind er een huldiging plaats in de Glazen Zaal. Bij deze ceremonie zijn onder andere premier Dick Schoof, staatssecretaris van Sport Vincent Karremans en chef de mission Pieter van den Hoogenband aanwezig. Zij spreken de winnaars toe en uiten hun waardering voor de uitzonderlijke prestaties van de sporters.

Medaillesucces voor Nederland

Nederland heeft 34 medailles gewonnen, waarvan 16 gouden medailles. Dit indrukwekkende resultaat toont de kracht en het doorzettingsvermogen van de Nederlandse atleten. Mooi toch hoe ons kleine land zich met deze geweldige prestaties op de kaart weet te zetten?

Blik even terug naar dit geweldige sportevenement. De tekst gaat onder de video verder >>

Koninklijk gezin toont steun

Het koningspaar was aanwezig op de Olympische Spelen. En hoe? Ze moedigden onze landgenoten aan met het grootste enthousiasme. In de eerste dagen van het evenement waren ook de dochters van het koningspaar, Amalia en Alexia, aanwezig in Parijs om de sporters aan te moedigen. Later dook Amalia nog een keer alleen op om haar steun te betuigen. Hun aanwezigheid benadrukte het belang dat het koninklijk gezin hecht aan sport en aanmoediging van de Olympische atleten.

Lees ook: Veel royals voelen zich nauw verbonden met de Olympische Spelen

Feestelijke welkom thuis in Scheveningen

De Nederlandse topsporters die deelnamen aan de Olympische Spelen in Parijs worden vanmiddag feestelijk onthaald op het sportstrand van Scheveningen. Het Welkom Thuis-feest biedt de gelegenheid voor familie, vrienden en fans om de atleten toe te juichen voor hun buitengewone prestaties. Hoogtepunten van de ceremonie worden ongetwijfeld de ereronde van de medaillewinnaars en speciale optredens van bekende artiesten.

Historische medaillewinsten

De Olympische Spelen van Parijs zijn voor Nederland bijzonder succesvol geweest met een totaal van 34 medailles. Dit was de eerste keer dat Nederland een medaille behaalde in het synchroonzwemmen. Baanwielrenner Harrie Lavreysen maakte ook geschiedenis door zijn derde gouden medaille in dezelfde Spelen te winnen. Atlete Sifan Hassan veroverde goud in de marathon, een unieke trilogie na eerdere bronzen medailles op de 5 en 10 kilometer.

Bron: WNL. Foto: Andre Weening/BSR Agency/Getty Images

Meer over: