Ga naar de inhoud

Koningshuis maakt excuses aan Radio-dj na gewapende arrestatie in Antwerpen

Update:
Excuus voor Radio-dj Serginio Pique van koningshuis

Radio-dj Serginio Pique heeft excuses ontvangen van het koningshuis na een gewapende arrestatie in Antwerpen. Op dit excuus zat hij te wachten. Met deze erkenning kan hij het beangstigende moment misschien makkelijker vergeten.

Gewapende arrestatie in het centrum van Antwerpen

Begin deze maand beleefde radio-dj Serginio Pique een angstaanjagend moment in het centrum van Antwerpen. Tijdens een uitje met vrienden werd hij plotseling klemgereden en onder schot gehouden door een arrestatieteam.

Pique, die werkt voor het digitale radiostation NPO Blend, was met een gehuurde auto van Amsterdam naar Antwerpen gereisd. Hij realiseerde zich echter niet dat hij de hele rit achter prinses Amalia reed, wat leidde tot de alarmering van de politie.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst

Na het voorval belde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) Pique op om namens het koningshuis excuses aan te bieden. De RVD verklaarde begrip te hebben voor de situatie en erkende hoe vervelend de gewapende arrestatie voor Pique moest zijn geweest. Hoewel Pique begrip heeft voor de Belgische politie, blijft hij vraagtekens houden over waarom Nederland niet zelf ingreep tijdens de rit.

Onzekerheid en ongerustheid tijdens de arrestatie

Op het moment van de arrestatie wisten Pique en zijn vrienden niet wat er aan de hand was. Pique vermoedde in eerste instantie dat er sprake was van een persoonsverwisseling. Gedachten over etnisch profileren kwamen ook in hem op, een gevoel dat veel personen van kleur ervaren bij onterechte aanhoudingen. Ondanks deze zorgen denkt Pique niet dat zijn uiterlijk de directe reden was voor de arrestatie, maar hij twijfelt wel aan de gang van zaken. Hij stelt dat een simpel stopteken en een doorzoeking van de auto de situatie snel had kunnen oplossen.

De tekst gaat onder de video verder >>

@dutchcrimenews

ANTWERPEN – Radio-dj Serginio Piqué reed op een vrijdagmiddag met vrienden van Amsterdam naar Antwerpen om er wat te eten. Daar werden ze door een zwaarbewapende eenheid onder schot genomen en gearresteerd. Wat bleek: ze namen onbewust exact dezelfde route als kroonprinses Amalia, schrijft Het Parool

♬ 11 Binaural Beats 1 Hz – August Son Productions

Bijgepraat op het politiebureau

Op het politiebureau van Antwerpen werden Pique en zijn vrienden bijgepraat door de politiechef. Het bleek dat de Nederlandse veiligheidsdiensten de Belgische politie hadden gevraagd om de groep met spoed aan te houden.

Nadat ze onschuldig werden bevonden, liet de politie hen zonder verdere uitleg gaan. Pique kreeg te horen dat hij moest genieten van Antwerpen en dat hij een goed verhaal had om met kerst te vertellen. Hij heeft besloten geen juridische stappen te ondernemen en beschouwt de zaak als afgedaan.

Wel hoopt hij dat ook zijn vrienden een persoonlijk excuus van het koningspaar zullen ontvangen.

De tekst gaat onder de X berichten verder >>

Reactie van Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander heeft inmiddels persoonlijk gereageerd op het incident. Hij heeft erkend dat Pique en zijn vrienden slachtoffer zijn geworden van een misverstand en heeft zijn spijt betuigd voor de gebeurtenissen.

Volgens een woordvoerder van de koning begrijpt het Koninklijk Huis hoe beangstigend de situatie moet zijn geweest voor de dj en zijn vrienden, en betreurt het dat het een onfortuinlijk gevolg is van de noodzaak om het Koninklijk Huis te beveiligen.

Nasleep en toekomstplannen Serginio Pique

Pique en zijn vrienden zijn blij met de persoonlijke excuses en de erkenning van hun situatie door het Koninklijk Huis. Hoewel Pique heeft aangegeven geen juridische stappen te willen ondernemen, overweegt hij wel om samen met zijn vrienden verdere gesprekken te voeren met hun advocaat om te zien of er nog andere mogelijkheden zijn om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

De dj hoopt dat hun ervaring zal bijdragen aan meer bewustzijn en mogelijke hervormingen in de samenwerking tussen Nederlandse en Belgische veiligheidsdiensten.

Bron van nos

Meer over: