Ga naar de inhoud

Koningin Camilla en Whatsapp: Waarom het niet werkt

Update:
Koningin Camilla

Koningin Camilla (76) van het Verenigd Koninkrijk gebruikt nog steeds een oude Nokia-telefoon. Hierdoor kan ze geen Whatsapp installeren. Haar zoon, Tom Parker, legt uit dat hij samen met zijn zus, Laura Lopes, een Whatsapp-groep heeft. Ze hadden graag hun moeder toegevoegd, maar dat blijkt onmogelijk vanwege haar telefoonkeuze.

Veiligheidsredenen achter de keuze

Naast de technische beperkingen van haar telefoon, vermoedt Tom dat er ook veiligheidsredenen zijn voor Camilla’s Whatsapp-afwezigheid. Het voorkomen van ongewenste toegang tot persoonlijke berichten is waarschijnlijk een prioriteit, gezien haar positie.

Communicatie verloopt via omwegen

Omdat er geen directe digitale verbinding is met Camilla, is Tom vaak aangewezen op het nieuws om te ontdekken waar zijn moeder zich bevindt. Hij vertelt dat hij haar belt, maar als ze niet opneemt, ziet hij haar later op tv in bijvoorbeeld Jersey.

Het lijkt erop dat Camilla en koning Charles vergelijkbare opvattingen hebben over mobiele telefoons. Volgens de Times laat koning Charles al zijn telefoongesprekken afhandelen door zijn medewerkers en gebruikt hij niet zijn eigen telefoon. Dit kan erop wijzen dat het koninklijk paar voorzichtig is met hun persoonlijke communicatie.

Lees ook: Charles en Camilla op ‘afscheidstournee’: Australië wil republiek.

Impact van technologie op de koninklijke familie

Het gebruik van moderne technologie binnen de Britse koninklijke familie is een onderwerp van veel speculatie en interesse. De voorkeur van koningin Camilla voor een eenvoudige Nokia-telefoon, in plaats van een geavanceerde smartphone, brengt misschien een bepaalde rust en veiligheid. Het biedt ook een nostalgische weerspiegeling van eenvoudiger tijden. In een tijd waarin snelle communicatie essentieel lijkt, kiest de koninklijke familie blijkbaar bewust voor een strategie waarbij hun privacy en veiligheid voorop staan. Dit is niet uniek voor Camilla; koningin Elizabeth had naar verluidt een BlackBerry, terwijl koning Charles er zelfs voor kiest om geen persoonlijke telefoon te bezitten, een ongebruikelijke keuze in deze digitale eeuw.

Lees ook: WhatsApp heeft weer nieuwe functies: bekijk de uitleg.

De rol van familiegroepsapps in moderne communicatie

Familiegroepsapps zoals Whatsapp zijn tegenwoordig een integraal onderdeel van de familiale communicatie, zij het niet voor de koninklijke familie. Terwijl voor veel gezinnen dergelijke apps een gemakkelijke manier bieden om in contact te blijven, toont de situatie van koningin Camilla een unieke beperking van moderne verwachtingen.

Het niet kunnen deelnemen aan deze digitale interacties roept vragen op over hoe de koninklijke familie zich aanpast aan sociale technologieën en wat dit betekent voor hun persoonlijke relaties. Ondanks haar fysieke aanwezigheid bij veel openbare evenementen, benadrukt Camilla’s afwezigheid op Whatsapp misschien wel de kloof die kan ontstaan tussen technologische beschikbaarheid en monarchale verplichtingen.

Bron: RTL Boulvard. Foto: Arthur Edwards – WPA Pool/Getty Images

Meer over: