Ga naar de inhoud

Koning onderbreekt vakantie voor beëdiging nieuwe minister

Koning onderbreekt vakantie

Koning Willem-Alexander, keert voor de 2e keer binnen deze maand vanuit het buitenland terug naar Nederland voor een politieke opdracht. Deze keer betreft het de beëdiging van een nieuwe minister. Minister Mariëlle Paul.

Koninklijke vlag weer gehesen op Paleis ten Bosch

Deze nieuwe demissionaire minister van Primair en Voortgezet Onderwijs (PVO), komt vrijdagmiddag 21 juli naar Paleis Huis ten Bosch om de eed en gelofte af te leggen. Paul neemt de positie over van Dennis Wiersma, de minister van PVO die de vorige maand zijn ontslag indiende.

De koning keert terug vanuit zijn vakantieverblijf in het buitenland. Dit is te concluderen uit het ontbreken van de koninklijke standaard op Paleis Huis ten Bosch, die donderdagmiddag 20 juli nog niet te zien was. De vlag wordt gehesen zodra de koning Nederlands grondgebied betreedt. De exacte locatie waar de koning vandaan kwam, is niet bekendgemaakt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

Openbare agenda verder leeg tot eind augustus

De Rijksvoorlichtingsdienst verstrekt geen informatie over het koninklijk gezin en hun vakantiebestemmingen.

Wat wel vast staat, is dat de openbare agenda van het koningshuis ten minste nog tot 31 augustus leeg is. Als eerste staat het streekbezoek aan de Gelderse Vallei gepland voor het Koninklijk Paar. Hier vind je daar het volledige programma van.

Eerder in juli moest Willem-Alexander ook al zijn vakantie onderbreken vanwege de val van het kabinet. Op zaterdag 8 juli ontving hij demissionair premier Mark Rutte op Huis ten Bosch. Enkele dagen later werd hij door Kamervoorzitter Vera Bergkamp bijgepraat over het Kamerdebat betreffende de kabinetsval.

De eerste keer dat de koning zijn vakantie afbrak

Bron: ANP, Rijksvoorlichtingsdienst.

Meer over: