Ga naar de inhoud

Kerstmis wordt onder koning Charles een iets ander verhaal

Koning Charles viert kerst niet volgens traditie

Nu de vakantie van de Britse koninklijke familie nadert, vraagt iedereen zich af hoe koning Charles de feestdagen markeert. Hoewel hij tijdens de eerste kerst van zijn koningschap veel van de tradities van zijn moeder voortzet, worden de koninklijke feestdagen iets anders gevierd

De Britse vorst ontvangt veel familieleden in Sandringham House, net zoals zijn moeder koningin Elizabeth I deed. Ook zijn grootvader, koning George VI, en overgrootvader, koning George V, brachten hier gezamenlijk de kerstdagen door. 

Sandringham House in Norfolk, privé-eigendom van de Britse koninklijke familie, is ruim 20.000 hectare groot en beschikt over uitgestrekte jachtgebieden, parken en tuinen.

De kersttradities van de Britse royals

Bekijk de video hieronder >>

Personeel koning Charles moet uitwijken

De koning en de koningin Camilla komen hoogstwaarschijnlijk rond 22 en 23 december in Sandringham aan. Daar krijgen ze gezelschap van leden van de koninklijke familie. Omdat het huis niet zoveel beschikbare kamers heeft en er meerdere generaties royals aanwezig zijn, verblijft het personeel doorgaans in aparte gebouwen.

Kinderen koningin Camilla van de partij

Naar verluidt heeft koningin Camilla haar eigen kinderen (Tom Parker Bowles en Laura Lopes) en kleinkinderen uitgenodigd voor de feestdagen. Dat markeert een nieuwe ontwikkeling voor koning Charles. In het verleden verliet Camilla Sandringham ’s middags om tijd door te brengen met haar gezin.

Omdat het gezin is uitgedijd en er extra gasten aanschuiven, speculeren velen dat het kerstdiner in een van de balzalen plaatsvindt in plaats van in de eetkamer.

Koning Charles breekt met traditie

Een traditie die Charles niet volgt en naar verwachting niet terugkeert is zijn verblijf in Sandringham rekken tot 6 februari 2024. Zijn moeder deed dat wel, aangezien het de sterfdag was van haar vader en de dag dat zij werd uitgeroepen tot koningin.

De andere jaarlijkse traditie, die Charles ook dit jaar heeft voorgezet, is de betoverende kerstversiering bij Windsor Castle. Dat pronkt tijdens de kerstdagen en hun afwezigheid gewoon door voor de bezoekers!

Bron: Royal Central

Meer over: