Ga naar de inhoud

Koning Charles wil jongere broer prins Andrew uit huis zetten

Koning Charles wil prins Andrew uit huis zetten

Volgens een deskundige op het gebied van de koninklijke familie, heeft koning Charles III (75) nooit veel bewondering gehad voor zijn jongere broer prins Andrew (64). Hij wil hem zelfs zijn huis uitzetten.

Heftig! Lees hier hoe dit precies zit.

Charles was nooit fan van zijn broertje

“Koning Charles was nooit een grote fan van Andrew, zelfs niet in betere tijden,” vertelde koninklijk correspondent Michael Cole aan Sky News Australia. “Op een gegeven moment wilde de koning zelfs dat hij zou verhuizen naar het bescheidenere Frogmore Cottage.”

De journalist voegde toe dat er weinig liefde verloren is gegaan tussen de monarch en de hertog van York sinds er eerder dit jaar een conflict ontstond over Andrew’s woonplaats. Koning Charles stuurde de ‘schandaal prins’ in januari weg uit Buckingham Palace. Dit was na het kwijtraken van zijn koninklijke en militaire onderscheidingen door hun overleden moeder, koningin Elizabeth II.

Lees verder onder de video >>

Jeffrey Epstein

Prins Andrew wordt momenteel onderzocht vanwege zijn vermeende banden met de in opspraak geraakte financier Jeffrey Epstein. Onlangs vrijgegeven documenten uit een lasterzaak tegen Ghislaine Maxwell noemen opnieuw diverse prominente figuren. Naast prins Andrew ook grote namen als Bill Clinton en Donald Trump.

Hoewel deze documenten voornamelijk bekende associaties herhalen, bieden ze weinig nieuwe inzichten over de specifieke interacties van deze personen met Epstein. Prins Andrew, die beschuldigd is door Virginia Giuffre van seksueel misbruik toen zij minderjarig was, heeft deze beschuldigingen ontkend.

Ondanks een schikking in 2022 blijven de juridische en sociale implicaties voor hem aanzienlijk, en blijft de zaak zijn publieke imago beïnvloeden. Bovendien bevatten de nieuwe documenten getuigenissen van Johanna Sjoberg, die ook beweringen van ongepast gedrag door Andrew bevestigt. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat koning Charles Andrew niet alleen uit het paleis heeft gezet, maar ook zijn kantoren daar heeft ontruimd.

Lees verder onder de video >>>

Andrew verblijft momenteel in de Royal Lodge

Sindsdien heeft de hertog zijn toevlucht gezocht in een ander koninklijk verblijf, het luxueuze Royal Lodge, met een waarde van $46 miljoen. Er ontstond echter een conflict nadat Andrew bouwvakkers inhuurde om noodzakelijke reparaties uit te voeren aan de vocht- en schimmelproblemen in het pand dat hij nog steeds deelt met zijn ex-vrouw Sarah Ferguson. Er gaan geruchten dat prins William en zijn familie mogelijk interesse hebben in het pand.

Frogmore cottage was te min

Aanvankelijk beweerde de hertog dat hij de renovaties aan het pand – inclusief een zwembad en een tennisbaan – met 30 kamers niet kon betalen. Charles wilde Andrews financiële problemen gebruiken om hem te verplaatsen ten gunste van iemand die de reparaties wél kon bekostigen.

Om Andrew verder aan te moedigen te verhuizen, bood Charles hem Frogmore Cottage aan – het 5-slaapkamerhuis waar prins Harry en Meghan Markle eerder uit waren gezet – maar dit bleek tevergeefs. Het voorval heeft naar verluidt Charles ‘uitgeput en woedend’ achtergelaten.

RTL Boulevard

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

Ook leuk om te lezen: vakantiehuizen van de vorsten.

Foto: Canva
Hoofdfot: Samir Hussein / Contributor (Getty Images)

Meer over: