Ga naar de inhoud

10 manieren om je kliko of container mooi weg te werken in en om huis

Update:
Kliko container wegwerken

Een mooi ingerichte tuin kan worden verstoord door een zichtbare kliko afvalcontainer. Gelukkig zijn er tal van creatieve manieren om je kliko’s uit het zicht te plaatsen. Hieronder deel ik 10 slimme oplossingen waarmee je jouw afvalcontainer op een stijlvolle manier wegwerkt in je tuin.

1. Maak zelf een kliko ombouw

Een populaire en esthetische oplossing is het maken van een kliko ombouw. Gebruik duurzaam hout zoals douglashout voor een natuurlijke uitstraling. Zorg voor een luik aan de bovenzijde voor gemakkelijk gebruik en een deur aan de voorkant om de bak eruit te halen. Dit zorgt ervoor dat je afvalcontainer netjes verborgen is zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van je tuin.

2. Kliko ombouw zonder luik aan de bovenzijde

Je kunt ook kiezen voor een ombouw zonder luiken bovenaan. Het nadeel is dat je de container moet verplaatsen om afval weg te gooien. Het voordeel is wel dat je bovenop de ombouw beplanting kan laten groeien. Dit creëert een groen, speels effect, ideaal voor kleine tuinen.

3. Afvalcontainer in de schuur of het tuinhuis

Plaats je afvalcontainers, kliko, in de schuur of het tuinhuis om ze volledig uit het zicht te houden. Let wel op eventuele nare geurtjes. Dit is een praktische oplossing als je voldoende ruimte hebt in deze bijgebouwen.

4. Plaats een houten schutting

Een houten schutting kan perfect zijn om je bakken uit het zicht te plaatsen. Het hoeft geen hoge schutting te zijn en kan makkelijk geïntegreerd worden in het bestaande tuinontwerp. Combineer dit met andere tuinelementen voor een samenhangend geheel.

5. Laat hoge beplanting groeien

Gebruik hogere beplanting zoals hedera of klimop om je afvalcontainer te verbergen. Laat de beplanting tegen een frame groeien of gebruik een stenen of houten muur voor een natuurlijke afscherming.

6. Schutting in terrasoverkapping

Integreer een schutting in je terrasoverkapping met een speciale plek voor je kliko’s. Creëer een hoekje binnen je pergola, tuinhuis of paviljoen voor een discrete opbergplek voor je afvalcontainers.

7. Verstop container in een tuinkast of onder een trap

Een tuinkast of de ruimte onder een buitentrap zijn ideale plekken om je afvalcontainers te verbergen. Dit zijn vaak ongebruikte ruimtes die perfect geschikt zijn om je kliko’s netjes op te bergen.

8. Plaats een hek van keien om de kliko containers

Een hoog hek met keien rondom je containers, eventueel laten begroeien met planten, biedt een elegante oplossing. Een pergola over het hek zorgt voor extra beschutting en een nette uitstraling.

9. Maak een overkapping voor fiets en kliko

Plaats je kliko’s onder de carport of maak een overkapping voor een eenvoudig bereikbare en beschutte plek. Hoewel de containers hier nog enigszins zichtbaar zijn, is dit opte lossen door een ombouw of door een klein hek te plaatsen.

10. Verberg de kliko in kant-en-klare ombouw

Ga je liever voor de snelste oplossing, kies dan voor een kant-en-klare ombouw. Dit zorgt ervoor dat je kliko volledig uit het zicht is en je tegelijkertijd geniet van het andere groen in je tuin. Je kan er ook planten omheen zetten en snel klaar ben je.

Met deze 10 manieren kun je je afvalcontainers netjes en stijlvol wegwerken in je tuin en geniet je meer van het groen.

Lees ook: Maden in de kliko bestrijden doe je met deze tips

Bekijk de onderstaande video voor het maken van een eigen ombouw voor je containers, met gratis bouwtekeningen >>

Meer over: