Ga naar de inhoud

Programma over keukens in koninklijke paleizen in de maak


AVROTROS ontwikkelt momenteel een nieuw televisieprogramma dat zich richt op de keukens binnen koninklijke paleizen. In een 6-delige reeks getiteld ‘Oranje Van Boven: De keukens van de koning’, neemt tv-kok en auteur Yvette van Boven (54) de kijkers mee achter de schermen.

Ze bezoekt zowel Paleis Noordeinde als het Koninklijk Paleis Amsterdam. Lees hier alles over dit nieuwe programma.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Kijkje in de keukens van koninklijke paleizen

De omroep heeft afgelopen woensdag met ons gedeeld dat Yvette van Boven gedurende een jaar een soort ‘stage’ heeft gelopen bij het departement van de Hofmaarschalk van de Dienst van het Koninklijk Huis. Deze dienst ondersteunt de koning en andere leden van het Koninklijk Huis in de uitoefening van hun taken. Gedurende deze tijd heeft ze actief meegewerkt en heeft ze het team leren kennen dat verantwoordelijk is voor de organisatie van evenementen en ontvangsten binnen de paleizen.

Meerdere zaken belicht

Naast het belichten van de dagelijkse gang van zaken in de keukens van de koninklijke verblijven, deelt Yvette tijdens haar bezoeken aan de paleizen ook de bredere aspecten van de organisatie van koninklijke ontvangsten. De uitzending van deze serie staat gepland voor volgend jaar.

Waarom zijn koninklijke programma’s zo populair?

Programma’s over koninklijke families en royals zijn populair om verschillende redenen. Koninklijke families zijn vaak gekoppeld aan rijke geschiedenissen, tradities en cultuur. Mensen zijn van nature nieuwsgierig naar de levens van de elite en hebben interesse in hoe koninklijke families door de eeuwen heen hebben geleefd en geregeerd. Ook worden koninklijke levensstijlen worden vaak geassocieerd met luxe, prachtige kleding, paleizen en evenementen. Mensen zijn nieuwsgierig naar de weelderige levensstijl van royals en worden aangetrokken door de glamour die ermee gepaard gaat.

Tot slot: televisieprogramma’s over koninklijke families bieden vaak een vorm van vermaak en ontsnapping uit het dagelijkse leven. Ze bieden kijkers de mogelijkheid om een glimp op te vangen van een wereld die anders voor velen onbereikbaar is.

Meer over: