Ga naar de inhoud

Kees van der Spek aangevallen met schroevendraaier

Update:
Aanval met schroevendraaier

Kees van der Spek, bekend van het programma ‘Kees van der Spek Ontmaskert’, is wel gewend aan pittige confrontaties tijdens zijn onderzoeken. Maar zijn ontmoeting met Adilson in Portugal gaat verder dan hij ooit had kunnen verwachten. In een poging om gerechtigheid te brengen voor de Nederlandse Arlinda, is hij onverwacht aangevallen met een schroevendraaier.

De situatie escaleert snel en Kees moet alles op alles zetten om zichzelf in veiligheid te brengen.

Vriendschap en bedrog

De aanleiding voor deze benarde situatie is het tragische verhaal van Arlinda. Zij verloor haar zoon, een gebeurtenis die haar regelmatig naar Portugal bracht, waar een deel van haar familie woont. Daar ontmoette ze Adilson, die beweerde dat ook hij een kind had verloren. Deze tragische verbinding maakte hen vrienden. Deze vriendschap kreeg een duistere wending toen Adilson verklaarde een restaurant in Lissabon te willen openen. Arlinda geloofde in zijn plannen en leende hem meer dan 15.000 euro, alleen om kort daarna te ontdekken dat Adilson in rook was opgegaan, samen met haar geld.

Bekijk hier beelden van die bewuste confrontatie. De tekst gaat onder de video verder >>

Op zoek naar gerechtigheid

Met de hulp van Kees van der Spek reist Arlinda naar Lissabon met de hoop op rechtvaardigheid. Kees en zijn team slagen erin Adilson op te sporen, maar hij weigert iedere communicatie zodra hij de aanwezigheid van de journalist opmerkt. Kees laat zich niet ontmoedigen en doorgrondt de valse verhalen van Adilson, met de bedoeling om hem opnieuw te confronteren. Wat volgt, is een onthutsende confrontatie waarin de oplichter zijn ware aard onthult door Kees fysiek te bedreigen.

Lees ook: Nieuwe oplichting bekende belt met gekloonde stem Voice Cloning.

Vlucht en aangifte

In een chaotische poging om de situatie te beheersen, springt Kees samen met Arlinda snel in hun auto en maakt hij zich uit de voeten. Ondanks het geweld en hun angst ondernemen zij stappen om het recht te laten zegevieren door aangifte te doen bij de Portugese politie voor oplichting, bedreiging en mishandeling. Gerechtigheid blijkt wel traag te zijn, Arlinda wacht nog steeds op nieuws over haar verloren geld en de ontwikkelingen van de zaak.

Lees ook: Zakkenrollers vermijden tijdens je vakantie: zo voorkom je het.

De onbekende rol van Portugese wetshandhaving

Het geval van oplichting en bedreiging waarbij Kees van der Spek en Arlinda betrokken zijn, roept vragen op over de handhaving van de wet in Portugal. Hoewel aangifte werd gedaan, kregen zij geen enkele feedback van de Portugese autoriteiten. Dit voedt zorgen over de efficiëntie en responsiviteit van de lokale wetshandhavingsinstanties bij dergelijke misdaden. Verschillende rapporten suggereren dat buitenlandse slachtoffers van criminaliteit in Portugal vaak tegen bureaucratische obstakels aanlopen, wat hun recht op gerechtigheid bemoeilijkt.

Het verhaal van Arlinda en haar ontmoeting met Adilson is een waarschuwing om altijd voorzichtig te zijn wie je je vertrouwen ent geld toevertrouwd.

Bron: De Telegraaf. Foto: Canva

Meer over: