Ga naar de inhoud

Kate Middletons ouders in zwaar weer met partybedrijf

Partybedrijf noodgedwongen verkocht

De ouders van Kate Middleton zitten in zwaar weer: ze zijn genoodzaakt om hun bedrijf Party Pieces te verkopen. Het bedrijf in feestartikelen kampte al geruime tijd met een schuld die opliep tot rond de 2,6 miljoen pond. Verkopen was laatste optie voor afwenden faillissement.

Carole en Michael Middleton, zo heten de ouders van de prinses of Wales Kate, richtten hun partybedrijf, dat sinds 2019 Party Pieces Holding heet, op in 1987. Het was, zeker in de beginjaren een succesvol bedrijf. Ze konden zich met hun winsten een privélandhuis ter waarde van 5 miljoen euro permitteren.

Schulden partybedrijf kwamen na de coronacrisis

De schulden van het echtpaar Middleton kwamen nadat de wereld getroffen werd door de coronacrisis. Er konden toen geen feesten gegeven worden, waardoor hun bedrijf in de evenementenbranche in de problemen kwam. De schulden stapelden zich op in het bedrijf van Kate’s ouders en ze bleven oplopen gedurende de periode van lockdowns. De Middletons namen net als andere ondernemers in de horeca een lening bij hun bank om niet failliet te gaan.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Verkoop bleek laatste redmiddel

Er waren ook andere schuldeisers en een belastingschuld, en daarnaast nog eens 1,4 miljoen pond aan andere leningen. Verkoop werd hun enige optie om een faillissement af te wenden. In de afgelopen maanden zijn ze druk geweest met de verkoop en recentelijk hebben ze gelukkig een nieuwe eigenaar gevonden: James Sinclair. Hij is een ondernemer voor kinderfeesten uit Essex en staat bekend als de ‘miljonairsclown’. Sinclair neemt naast het bedrijf met goodwill ook 12 medewerkers in vaste dienst over.

Bronnen: Ditjes en Datjes, Gids TV.

Meer over: