Ga naar de inhoud

Johnny Jordaan zou nu 100 jaar zijn: muzikaal eerbetoon met Amsterdamse meezingers

Update:
Johnny Jordaan muzikaal Eerbetoon 100 jaar

Johnny Jordaan, bekend van Bij ons in de Jordaan, zou in 2024 100 jaar zijn geworden. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt dit met een muzikaal eerbetoon aan hem gevierd. Deze artiesten doen hieraan mee.

Muzikale Legende Johnny Jordaan

Johnny Jordaan, een van de grootste Amsterdamse volkszangers, blijft een iconische figuur in de muziekgeschiedenis. Zijn nummers, zoals Bij ons in de Jordaan, zijn nog altijd populair. Ter ere van zijn bijna 100ste geboortedag brengen diverse artiesten een muzikaal eerbetoon dat zijn nalatenschap viert.

Aan de voet van die oude Wester

Luister dit mooie lied hieronder en lees verder >>

Eerbetoon in Paradiso

Het wordt een bijzondere avond in Paradiso, Amsterdam, waar artiesten zoals Dave von Raven, Dries Roelvink en Joke de Kruijff op het podium staan. Ze zingen niet alleen de bekende hits, maar ook enkele minder bekende nummers van Johnny Jordaan. Het belooft een avond te worden vol emotie en onvergetelijke muziek.

Het Zwanenkoor en vele andere artiesten

Naast solo-optredens wordt de avond opgeluisterd door het Zwanenkoor, onder leiding van André Vrolijk. Ook artiesten zoals Coby van Dam, Davey Bindervoet en Frits Lambrechts zullen aanwezig zijn. Het is duidelijk dat Johnny Jordaan niet vergeten is en dat zijn muziek nog altijd een warme plek in de harten van veel mensen heeft.

De uitzending van het eerbetoon

De MAX Muziekspecial: Ode aan Johnny Jordaan wordt op zaterdag 19 oktober 2024 om 16.20 uur uitgezonden bij MAX op NPO 1. Dit is een kans voor iedereen die niet bij het evenement in Paradiso kan zijn om toch deel uit te maken van deze bijzondere viering. Zorg dat je het niet mist!

Johnny Jordaans invloed op de Nederlandse muziek

Johnny Jordaan had een diepgaande invloed op de Nederlandse muziekcultuur. Zijn vermogen om het leven in de Jordaan op een herkenbare en ontroerende manier te beschrijven, heeft veel artiesten geïnspireerd.

Zijn liedjes weerspiegelen de ziel van Amsterdam en zijn belangrijk cultureel erfgoed geworden. Artiesten zoals André Hazes en Willy Alberti hebben hem vaak genoemd als een belangrijke inspiratiebron voor hun eigen werk.

Herinneringen van tijdgenoten

Verschillende tijdgenoten en bewoners van de Jordaan herinneren zich Johnny Jordaan als een man van het volk, altijd bereikbaar en vriendelijk. Er zijn talloze anekdotes van mensen die zijn muziek hoorden op de radio of live in de kroegen en straten van Amsterdam. Zijn unieke stemgeluid en emotionele vertolkingen maakten hem geliefd bij jong en oud. Deze herinneringen dragen bij aan zijn blijvende populariteit en laten zien hoe diep hij geworteld is in de Nederlandse samenleving.

Lees nog even verder: Teruggevonden schatten: oude liedjes André van Duin, Rob de Nijs, Liesbeth List etc.

YouTube video’s over Johnny Jordaan

Bekijk de oude beelden hieronder terug >>

Bronnen:

Maxvandaag, Paradiso, Spotify
Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)

Meer over: