Ga naar de inhoud

Johan Derksen voorspelt een zwaar jaar in ‘De Oranjewinter’

Johan Derksen somber in Oranjewinter

In de nieuwjaarsboodschap van de eerste uitzending van “De Oranjewinter” voorspelt Johan Derksen voor 2024 een moeizame periode. Ondanks het wensen van voorspoed aan de kijkers, benadrukte hij dat het een zwaar en naar jaar gaat worden, wijzend op Oekraïne, de Gazastrook en het huidige kabinet als enkele van de voornaamste oorzaken.

Johan Derksen staat bekend om zijn gepeperde uitspraken, maar deze videoboodschap was anders dan ‘normaal’. Wat zijn de redenen van deze sombere boodschap?

Hendriks en Derksen: Een verschil in opvatting

Presentatrice Hélène Hendriks had duidelijk bedenkingen bij de bedrukte toon van Derksen’s boodschap. Ze merkte op dat het nogal een depressieve start was voor het nieuwe jaar, en het leek erop dat ze zijn sombere vooruitzichten niet deelde.

Hendriks, die in 2023 de titel van beste presentator op haar naam kreeg, vormt vaak een krachtig tegenwicht voor de doorgaans directe en ongecensureerde Derksen.

“De Oranjezomer” herinneringen

Deze discussie over het komende jaar komt nadat het duo vorig jaar de harten van het TV publiek heeft veroverd met “De Oranjezomer”. Hoewel de talkshow uiteindelijk de Gouden Televizier verloor aan de serie “Oogappels”, kreeg het hoge lof omwille van de hoge kijkcijfers.

Het succes was niet in de laatste plaats te danken aan de bijdragen van Noa Vahle, wiens optreden haar de prijs voor Talent van het jaar had opgeleverd.

Sombere videoboodschap Johan Derksen terugkijken

Bron van fcupdate

Meer over: