Ga naar de inhoud

Johan Derksen rectificeert uitspraak over Marc Overmars

Derksen

Voetbalanalist Johan Derksen ligt onder vuur vanwege zijn uitlatingen over voetbaldirecteur Marc Overmars en een zekere mevrouw Dik tijdens een uitzending van Veronica Inside.

Onthulling van Derksen en de reactie van vrouw Dik

Tijdens de uitzending bracht Derksen naar buiten dat Overmars een expliciete foto gestuurd zou hebben naar een mevrouw Dik. Deze informatie verkreeg hij van een man in de kroeg die claimde welingelicht te zijn. “Ik kan er ook niks aan doen dat die vrouw zo heet”, vertelde Derksen gekscherend.

Nadat deze informatie live op televisie was gedeeld, kwamen de klachten snel binnen. Mevrouw Dik ontkende het verhaal en nam direct contact op met Talpa, het mediabedrijf achter Veronica Inside. Hierdoor kwam Derksen in een positie waarin hij gevraagd werd om zijn uitspraken te rectificeren. Derksen stelde dat hij niet weet of mevrouw Dik teleurgesteld is omdat ze geen expliciete foto heeft ontvangen. Hij maakte er zelfs een grapje over door te suggereren dat ze misschien nu geplaagd wordt met de bijnaam “mevrouw Dik-pic”.

Bekijk hier de uitzending. De tekst gaat onder de video verder >>

Kritiek op de schorsing van Marc Overmars en de FIFA

Derksen uitte ook zijn frustraties over de schorsing van Marc Overmars door de FIFA. Hij beklemtoonde dat Overmars mogelijk een fout heeft gemaakt, maar dat dit geen reden zou mogen zijn voor zo’n zware sanctie. Derksen hekelt vooral het feit dat de FIFA zich met dergelijke zaken bezighoudt, terwijl hij gelooft dat de organisatie niets geeft om mensenrechten en dat deze zich makkelijk laat beïnvloeden door landen als Rusland, Saudi-Arabië en Qatar.

Kritiek op de opmerkingen van Derksen

Naast de reactie van mevrouw Dik, kwam er ook kritiek van een lezer die zich uitliet over het gedrag van Derksen. De lezer beschreef Johan Derksen als bot en ongevoelig, en meende dat de voetbalanalist geen idee heeft van de impact van zijn woorden. Bovendien vindt de lezer dat Derksen zich zou moeten schamen voor zijn uitspraken en gedrag. Denk jij dat Derksen hier iets mee doet?

Bron: Voetbalzone. Foto/video: Talpa

Meer over: