Ga naar de inhoud

Jingle baskets: een mand gevuld met cadeaus is de nieuwe kersttrend

Jingle basket

In het tijdperk van sociale media verandert de manier waarop we feestdagen vieren gestaag. De nieuwste trend, die influencers op TikTok hebben bedacht, heet Jingle Baskets. Hierbij geef je een feestelijk gevulde mand, afgestemd op de persoonlijke smaak van de ontvanger, cadeau.

Jingle Baskets, wat is het concept

Bij dit gulle gebaar gaat het om het geven van een mand vol met kerstspullen, die zijn te gebruiken gedurende de feestelijke tijd van het jaar. Het idee is simpel: geef een mand gevuld met spullen zoals kerstpyjama’s, ornamenten en andere kerst gerelateerde cadeaus aan je (klein)kinderen of geliefde. Het liefst doe je dit al ruim vóór de feestdagen. Zodoende komt iedereen al vroeg in de kerstsfeer en is er volop te genieten van het kerstgevoel.

Wat de timing betreft zijn er geen vaste regels voor het geven van een Jingle Basket. Enkele suggesties zijn om het op 1 december te geven, misschien met Sinterklaas of gewoon zomaar op een sombere dag om de stemming te verlichten.

Tekst gaat onder de video’s verder >>

@gracecharles_couture Send this to your boyfriends to give them a hint ☺️💗 #jinglebasket #giftsforher #loveactually #grinch #hughgrantdance #christmastiktok #grinchtiktok #christmaspresent #xmasgifts ♬ Jingle Bell Rock – Bobby Helms
@spetrillo72

so happy

♬ original sound – sopss

Een keuze, geen noodzaak

Toch is het belangrijk op te merken dat het geven van een Jingle Basket natuurlijk niet noodzakelijk is. De feestmaand is immers al duur genoeg. Het is een nieuwe trend die is omarmd en verspreid is door een aantal enthousiaste ouders. Maar zoals met elke trend, is het deelnemen eraan volledig vrijwillig en moet het in lijn liggen met je persoonlijke stijl en beschikbare budget.

Bron: Scarymommy

Meer over: