Ga naar de inhoud

Jerney Kaagman te ziek voor speciale fanclubdag ter ere van Earth & Fire

Update:
Jerney Kaagman

Een nieuwe fanclub voor Earth & Fire, met speciale aandacht voor Jerney Kaagman, plant een feestelijke bijeenkomst over 2 maanden. De fanclub wil haar eren voor haar bijdragen aan de muziekwereld. Het evenement moet een gelegenheid worden waar fans samenkomen om herinneringen en liefde voor de muziek te delen.

De tekst gaat onder het Facebookbericht verder >>

Gezondheidsproblemen verhinderen aanwezigheid

Helaas zal Jerney Kaagman zelf niet bij de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Zij lijdt aan de ziekte van Parkinson. Deze ziekte zorgt ervoor dat ze niet altijd heldere momenten heeft, wat haar deelname aan het evenement onmogelijk maakt. Fans moeten het dus zonder haar fysieke aanwezigheid doen.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Erkenning ondanks afwezigheid

Ondanks haar afwezigheid willen de organisatoren haar toch in het zonnetje zetten. Ze hebben verschillende activiteiten en eerbetonen gepland die dag. Door verhalen en muziek te brengen vieren ze de geweldige carrière van Kaagman. De oud-zangeres wordt absoluut niet vergeten, ook al kan ze er zelf niet bij zijn.

Ga mee terug in de tijd met een van de nummers van haar band. De tekst gaat onder de video verder >>

Initiatieven voor medische steun

De fanclub heeft besloten om ook een veiling te organiseren tijdens de bijeenkomst. Persoonlijke eigendommen van Jerney Kaagman, waaronder kledingstukken die zij tijdens televisieoptredens droeg, zullen worden geveild. De opbrengsten hiervan zullen worden gedoneerd aan ParkinsonNL, een stichting gericht op onderzoek en ondersteuning voor mensen met de ziekte van Parkinson. Dit initiatief krijgt al veel positieve reacties van fans die graag willen bijdragen aan de steun voor Kaagman en anderen die door dezelfde ziekte zijn getroffen.

Vorig jaar is zij ook geëerd met de uitreiking van de Lifetime Achievement Award. Daar kon ze toen gelukkig nog wel aanwezig zijn. De tekst gaat onnder de video verder >>

Virtuele deelname mogelijk

Ondanks dat Jerney Kaagman fysiek niet aanwezig is wordt er ook een mogelijkheid gecreëerd voor haar om virtueel aanwezig te zijn. Haar medische team heeft geadviseerd dat ze toch via een videoconferentie kan inbellen tijdens de bijeenkomst. Dit zou haar op een veilige manier in staat stellen om deel te nemen zonder haar gezondheid verder te belasten. Een professionele cameraploeg legt de dag vast zodat Jerney later de beelden kan bekijken en zo toch deel kan zijn van het eerbetoon.

Bron: De Telegraaf, Talpa. Foto: BSR Agency/Gentle Look via Getty Images

Meer over: