Ga naar de inhoud

Jan Smit kondigt met flair einde voorzitterschap bij FC Volendam aan

Jan Smit kondigt FC Volendam vertrek aan

Zanger Jan Smit, tevens voorzitter van FC Volendam, heeft bekendgemaakt dat zijn tijd aan het roer van de club ten einde loopt. Dit volgt op een mail die de Raad van Commissarissen (RvC) op zondag verstuurde, waarin wordt voorgesteld het voltallige bestuur te ontslaan.

Jan Smit heeft bijna een decennium deel uitgemaakt van het bestuur van FC Volendam. Hij bekleedde sinds december 2013 de verantwoordelijkheid over de algemene zaken binnen de club.

Onrust bij FC Volendam

Binnen FC Volendam heerst onrust. Jan werd benoemd tot voorzitter in het vorige seizoen, toen de club veertiende eindigde. Hij kreeg samen met het bestuur na de verloren wedstrijd tegen AZ op zondag een mail. Daarin stond dat zijn toekomst bij de club geen stand meer houdt.

Op Instagram zei Smit: “Het einde van mijn voorzitterschap bij FC Volendam is nabij. Dit jaar zou mijn 10-jarig bestuurlijk jubileum zijn, maar dat lijkt nu niet te gaan gebeuren.”

Verwijzing naar eerdere incidenten

Keje Molenaar, oud-speler en adviseur bij FC Volendam, kondigde in februari van dit jaar zijn terugtrekking aan. Hij deed zelfs aangifte tegen RvC-lid Elma de Koekkoek wegens smaad en laster.

Jan Smit refereerde aan dit incident in zijn bericht op Instagram. “Mijn vriend Molenaar, de gedroomde vicevoorzitter en co-architect van onze ambitieuze plannen. Hij werd door de RvC publiekelijk en zonder basis beschadigd. Nu wordt het gehele bestuur weggewerkt.”

Instagram post van Jan Smit

Het bericht dat Jan Smit op zijn @jansmit – FC Volendam Instagram plaatste >>

Prijzende woorden voor technisch team

Ongeacht deze situatie prijst Jan Smit het werk van technisch directeur Wim Jonk, directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind.

Hij noemt hen “de architecten achter dit succes. Zij waren hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de promotie naar de Eredivisie en tevens de handhaving ervan voor het eerst in 35 jaar!” Dit maakt de aankondiging van zijn naderende vertrek bij FC Volendam des te bitterzoeter.

Bron: fcupdate

Meer over: