Ga naar de inhoud

Jacques d’Ancona: de gezondheidsproblemen die hij verborgen hield tot zijn dood

Update:
Gezondheidsproblemen Jacques d'Ancona voor zijn dood

Op vrijdag overleed de geliefde journalist en tv-persoonlijkheid Jacques d’Ancona. Zijn partner, Hans Langhout, onthulde in De Telegraaf dat d’Ancona al jaren worstelde met ernstige gezondheidsproblemen die hij om deze reden geheim hield voor het grote publiek.

Ernstige gezondheidsproblemen

4 jaar geleden kreeg Jacques d’Ancona een verontrustende diagnose. Langhout vertelde over de verschillende gezondheidsproblemen waar d’Ancona mee kampte:

  • Aneurysma: Net boven zijn hart zat een aneurysma, een levensbedreigende verwijding van een bloedvat.
  • Verstopte kransslagaders: 5 van zijn kransslagaders waren aanzienlijk verstopt, wat zijn hartfunctie in gevaar bracht.
  • Nierfalen: Zijn nieren functioneerden niet meer naar behoren.
  • Meerdere gezondheidskwalen: Naast deze ernstige aandoeningen waren er nog andere gezondheidsproblemen die aandacht vereisten.

De mogelijkheid van een operatie werd overwogen, maar de artsen achtten deze te risicovol en de kans op herstel minimaal.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

De geheime strijd van d’Ancona

D’Ancona koos ervoor om zijn gezondheidsproblemen geheim te houden, zelfs voor de krant Dagblad van het Noorden, waar hij tot zijn overlijden voor schreef. Slechts een paar familieleden en vrienden waren op de hoogte van zijn toestand. Langhout verklaarde:

Hij was bang dat het Dagblad van het Noorden hem niet meer op pad zou sturen uit vrees dat hij op een avond dood in het theater zou zitten. Hij hobbelde door.

Zijn vastberadenheid om door te blijven werken ondanks zijn gezondheidsproblemen toont de passie en toewijding van d’Ancona voor zijn vak. Hij wilde niet dat zijn gezondheid zijn werk en bijdrage aan de journalistiek zou beïnvloeden.

Jacques d’Ancona hield gezondheidsproblemen bewust geheim

Bekijk de Shownieuws uitzending hieronder terug en lees verder >>

Jacques d’Ancona: een nalatenschap van vastberadenheid

Jacques d’Ancona’s besluit om zijn gezondheidsproblemen geheim te houden, weerspiegelt zijn sterke karakter en vastberadenheid. Ondanks zijn ernstige aandoeningen, bleef hij actief in zijn werk en droeg hij bij aan de journalistiek tot zijn laatste dagen. Zijn nalatenschap is er een van passie, toewijding en een ongeëvenaarde werkethiek.

Hij zal herinnerd worden als een man die, ondanks enorme uitdagingen, zijn liefde voor journalistiek en theater bleef volgen. Zijn verhaal inspireert velen en benadrukt het belang van doorzettingsvermogen en toewijding in het aangezicht van tegenspoed.

Soundmixshow wordt gemist

Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn flamboyante rol als jurylid in de Soundmixshow, echte nostalgie-tv met een gouden randje!

Bron: Telegraaf, Talpa video
Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)

Meer over: