Ga naar de inhoud

Prinsesjes stralen tijdens de jaarlijkse fotosessie van het Nederlands koningshuis

Koning jaarlijkse fotoshoot

Elk jaar is het een speciale gelegenheid voor royaltyliefhebbers en het Nederlandse volk: de jaarlijkse fotosessie van het Nederlands koningshuis. Dit evenement brengt koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia, prinses Ariane en zelfs de trouwe hond Mambo samen voor een onvergetelijke fotoshoot.

We nemen een kijkje achter de schermen van deze bijzondere gelegenheid en bespreken we enkele interessante details over de fotosessie van dit jaar.

Geluksdag met perfect weer tijdens jaarlijkse fotosessie

Voor de strandtent van Richard Arnold, de gelukkige gastheer van dit jaar, was het een dag vol geluk. Op vrijdag scheen de zon en waren de omstandigheden perfect voor de jaarlijkse fotosessie. Arnold merkte op dat het weer de afgelopen dagen wisselvallig was, met slecht weer op de dag ervoor en een sombere voorspelling voor de volgende dag. Hij voelde zich bevoorrecht om de koninklijke familie te mogen verwelkomen en noemde het een geluksdag dat het weer meewerkte.

Code geel en verplaatste fotosessie

Het afgelopen jaar werd de fotosessie verplaatst naar Paleis Noordeinde vanwege de weersomstandigheden. Het KNMI had code geel afgegeven voor een groot deel van het land, waaronder Zuid-Holland. Richard Arnold, die ook vorig jaar betrokken was bij de fotosessie, vond het destijds verstandig om de sessie te verplaatsen. Hoewel hij er begrip voor had, vond hij het wel jammer, omdat hij zijn strandtent speciaal voor deze gelegenheid had voorbereid.

Een andere invulling van de jaarlijkse fotosessie

In februari vorig jaar kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) aan dat de jaarlijkse fotosessies met de Oranjes een andere vorm zouden krijgen. Vanwege de studies van de prinsessen was het niet langer mogelijk om op de gebruikelijke momenten in Lech en aan het einde van de zomervakantie samen te komen. Het gezin wilde graag compleet zijn op de foto. Daarom koos de RVD voor alternatieve momenten om de fotosessies plaats te laten vinden. Deze aanpassing zorgde voor nieuwe verrassingen en spanning rondom de jaarlijkse fotoshoot.

Zomerfotosessie Oranjes 2023

Het moment waarop iedereen gewacht heeft, is aangebroken. De eerste kiekjes van de zomerfotosessie van het koningshuis in 2023 zijn er eindelijk! Het publiek kon niet wachten om te zien hoe de prinsjes, hond Mambo en ons koningspaar er dit jaar uitzien. De fotosessie biedt een glimp van het familiegeluk en de warmte die dit koninklijke gezin uitstraalt. Met een breed scala aan emoties en stralende gezichten is het duidelijk dat dit een speciale en onvergetelijke dag was voor iedereen die aanwezig was. De foto met koning Willem Alexander en prinses Amalia spreekt boekdelen, wat een trotse vader!

Bron: Story
Beeld: ©RVD – Robin Utrecht

Meer over: