Ga naar de inhoud

Is de Koning bij de eerstvolgende EK voetbalwedstrijd?

koning Willem-Alexander naar EK voetbalwedstrijd

Met het voetbalseizoen in volle gang, rijst bij ons de vraag: is Willem-Alexander aanwezig bij de eerstvolgende grote wedstrijd Nederland Turkije zaterdag? Wij vinden het een vanzelfsprekendheid. We kijken mee met mediacollega’s Sandra Schuurhof van Shownieuw.

Willem-Alexander bij wedstrijd Nederland Turkije?

Voetbal en het Nederlandse koningshuis gaan hand in hand. Koning Willem-Alexander staat bekend om zijn liefde voor sport, en voetbal is hierop geen uitzondering. Met de eerstvolgende belangrijke EK voetbalwedstrijd op de agenda, vragen we ons af of onze sportliefhebbende koning erbij is.

Het Verhaal van Sandra Schuurhof van Shownieuws

Sandra Schuurhof, verslaggever bij Shownieuws, gaf wat interessante inzichten. Volgens Schuurhof heeft de koning in zijn drukke schema altijd ruimte gemaakt voor belangrijke sportevenementen. “Hij mist bijna nooit een belangrijke wedstrijd,” aldus Schuurhof. Ze voegde eraan toe dat de koning erom bekend staat zijn steun te betuigen aan het nationale elftal, vooral tijdens cruciale momenten.

Sandra sluit het net als wij ook niet uit dat de koning na alle formaliteiten van de beëdiging van het nieuwe kabinet nog net de laatste wedstrijden kan meepikken.

Koning zeer betrokken bij Nederlands voetbal

Het is geen geheim dat Koning Willem-Alexander een fervent sportliefhebber is. Hij was zelfs lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en zijn aanwezigheid bij sportevenementen wordt altijd zeer gewaardeerd. Zijn betrokkenheid bij voetbal in Nederland benadrukt zijn toewijding aan zowel de sport als het land.

Tijdens eerdere evenementen heeft de koning zijn passie voor voetbal duidelijk laten zien (zie hoofdfoto). Of het nu gaat om het bijwonen van wedstrijden of het aanmoedigen van spelers, zijn enthousiasme is aanstekelijk. De kans is groot dat we hem binnenkort weer langs de zijlijn zien? Wat denk jij? Laten we er een pooltje van maken!

Speculaties volop gaande: de koning gaat naar de EK

De speculaties zijn volop gaande hier bij de fanatieke voetbalredactie. En ook fans hopen vurig dat de koning de komende wedstrijd bijwoont. Zijn aanwezigheid wordt gezien als een teken van nationale eenheid en steun voor het team.

Gaat Willem-Alexander naar de eerstvolgende voetbalwedstrijd gaan? Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, wijst alles erop dat hij zijn traditie voortzet.

Zoals Sandra Schuurhof treffend opmerkte, is de koning altijd een trouwe supporter van het Nederlandse voetbalteam. We kijken ernaar uit om hem, samen met het Oranjelegioen, opnieuw te zien juichen voor onze jongens op het veld.

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

Blijf ons volgen voor de laatste updates en koninklijke nieuwtjes en schrijf je in voor de Startpagina nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws. Foto: Willem-Alexander bij de UEFA 2020, Nederland – Ukraine.
Foto: Koen van Weel – Pool/Getty Images.

Meer over: