Ga naar de inhoud

ONS augustus programma: nog steeds Hollandse Zomer

ONS augustus
In samenwerking met: ONS

Het is nog steeds Hollandse Zomer bij ONS. Gevarieerde programma’s. Net zo gevarieerd als ons weer buiten, van alles wat zeg maar. In augustus zie je iedere week de beste, mooiste en leukste Hollandse filmklassiekers, dus of het regent of niet: bekijk het volledige aanbod. Lees snel verder.

Film – Help! De Dokter Verzuipt

Omgeven door een aantal kleurrijke figuren neemt de robuuste geneesheer Angelino onbetwistbaar de centrale plaats in binnen zijn dierbare dorpsgemeenschap. De dokter krijgt het lelijk aan zijn hart wanneer hij op zijn spreekuur kennis maakt met de nieuwe onderwijzeres die hij zo mooi vindt, dat zijn sokken ervan verkleuren.

  • Regie: Nikolai van der Heyde.
  • Spelers: Piet Bambergen, Willeke van Ammelrooy en Jules Croiset.
  • Help! De Dokter Verzuipt is zaterdag 3 augustus te zien om 21.00 uur.

Film – De Vijf van de Vierdaagse

Vijf criminelen die in de gevangenis zitten, krijgen toestemming om mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse (nu De 4Daagse), de bekende internationale wandeltocht in Nijmegen. De criminelen beloven plechtig niet te ontsnappen, maar 1 van hen verdwijnt al de eerste nacht om een zaak op te lossen waarvan hij zegt niet schuldig te zijn.

  • Regie: René van Nie.
  • Spelers: Johnny Kraaijkamp, Jan Blaaser en Jon Bluming.
  • De Vijf van de Vierdaagse is zaterdag 10 augustus te zien om 21.00 uur.

Bekijk hier een fragment uit de film en lees daarna verder >>

Film – Romeo

De autobiografische debuutfilm ‘Romeo’ van Rita Horst vertelt het verhaal van een stel dat na 7 maanden zwangerschap te horen krijgt dat hun baby niet levensvatbaar is. Beiden gaan op hun eigen manier om met dit intense verdriet.

  • Regie: Rita Horst.
  • Spelers: Monique van de Ven, Johan Leysen en Ottolien Boeschoten.
  • Romeo is zaterdag 17 augustus bij ONS te zien om 21.00 uur.

Bekijk hier een fragment van de aangrijpende drama film uit 1990 >>

Documentaire – Freek

In de documentaire ‘Freek’ zingt Freek de Jonge (1944) de vraag ‘Hoelang kan ik nog mee?’. Regisseur Dennis Alink (1989) onderzoekt hoe de cabaretier, wiens leven en werk nauw met elkaar verweven zijn, omgaat met zijn houdbaarheid als artiest en als mens. Alink laat Freek zijn eigen leven analyseren en bespreekt daarbij gevoelige onderwerpen die Freek tot nu toe liever vermeden heeft.

  • Freek’ is woensdag 21 augustus bij ONS te zien om 21.00 uur.

Geniet van de Hollandse Zomer bij ONS

Deze zomer biedt ONS een rijkdom aan cultuur, geschiedenis en entertainment. Of je nu kiest voor een spannende film, een diepgaande documentaire of een ontspannende schilderles met Bob Ross, er is in de maand augustus veel nostalgie om bij te lachen of een traan bij weg te pinken.

Bekijk hier het programma aanbod voor vandaag bij ONS.

Televisiezender ONS is te zien bij Ziggo (kanaal 50), KPN (kanaal 89), NLZiet (kanaal 23) en Odido (kanaal 377). Bekijk hier alle aanbieders en het bijbehorende kanaal.

Foto’s: Archief ONS.

In samenwerking met: ONS

Meer over: