Ga naar de inhoud

Hugo de Jonge legt debat neer voor examenuitslag dochter

Hugo de Jonge examens

Gisteren was een dag vol spanning voor eindexamenkandidaten en hun ouders. Terwijl velen bij de telefoon wachtten op het verlossende nieuws, zat minister Hugo de Jonge in een debat in de Tweede Kamer. Ook hij nam natuurlijk de telefoon op om te horen of zijn dochter geslaagd is.

Minister Hugo de Jonge: ‘Dochters gaan altijd voor!’

Woensdag 12 juni was de dag waarop de uitslagen van de eindexamens voor het vmbo, havo en vwo bekend zijn gemaakt. Leerlingen en hun ouders wachtten in spanning bij de telefoon op het verlossende antwoord. 

Voor de buitenshuis werkende ouders was het niet mogelijk om thuis met een confettikanon en champagne klaar te zitten. Hetzelfde gold voor de ministers. Zo ook voor Hugo de Jonge. Die zat midden in een debat toen de telefoon ging. De voorzitter legde het debat voor een moment stil nadat Hugo zich verontschuldigde en even weg liep. Zijn 16-jarige dochter Sarah belde met haar uitslag.

‘Geslaagden en hun ouders: van harte gefeliciteerd!’

Minister Hugo de Jonge

Kort daarna keert hij terug naar zijn plek. “Geslaagd!” riep hij, waarop een applaus volgde in de zaal. “De Kamer is belangrijk, voorzitter, maar dochters gaan altijd voor”, voegde de trotse minister eraan toe.

Hugo de Jonge deelde later een video van het moment op Instagram met de boodschap: “Voor alle geslaagden en hun ouders: van harte gefeliciteerd!”

In de onderstaande video is te zien hoe de Kamervoorzitter het tweeminutendebat over discriminatie, racisme en mensenrechten kort onderbreekt.

Examencijfers 2024

  • In totaal hebben dit jaar 173.574 leerlingen examen gedaan.
  • Gemiddeld slagingspercentage is: 92,5%
  • Percentage cum laude geslaagd: 1,8%
  • Aantal personen cum laude geslaagd: 3481
  • gemiddeld schoolexamencijfer: 6,52
  • Gemiddeld centraal examencijfer: 6,41
  • Gemiddeld eindcijfer: 6,58

Ook namens redactie Startpagina: “Van harte gefeliciteerd (groot)ouders met jullie geslaagde (klein)kind(eren)!”

Fijne vakantie!

Bron: Nu.nl, RTL Nieuws.

Meer over: