Ga naar de inhoud

Koninklijke honden: de huisdieren van het koningshuis

honden-van-het-koningshuis-royals

Het Nederlands koningshuis staat bekend om zijn lange geschiedenis en tradities, maar wist je dat honden ook een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de koninklijke familie?

Van de trouwe viervoeters die de koningin gezelschap houden tijdens haar wandelingen in de paleistuinen tot de jachthonden die de prinsen vergezellen tijdens hun jachtuitstapjes. De honden van het koningshuis hebben altijd een speciale plaats gehad in het hart van de Royals. In dit artikel nemen we een kijkje naar de koninklijke honden van nu én toen.

Mambo – toy poedel

Mambo is sinds 2021 volwaardig lid van het koningshuis. Het schattige hondje werd in 2018 geboren en is een lichte toypoedel, wat een variëteit is binnen het poedelras. Mambo werd oorspronkelijk aangeschaft als gezelschapsdier voor prinses Beatrix, voormalig koningin van Nederland.

Mambo werd al snel een geliefd lid van de koninklijke familie en is regelmatig te zien bij officiële evenementen en bijeenkomsten. Hij heeft vaak deelgenomen aan fotosessies en wordt vaak samen met de leden van het koningshuis gezien tijdens hun wandelingen op het landgoed De Horsten in Wassenaar, waar de koninklijke familie vaak verblijft. Toy poedels zijn slim en gemakkelijk te trainen, met een schofthoogte van niet meer dan 22 centimeter. Ze houden van zwemmen, zijn dol op kinderen en kunnen goed overweg met andere huisdieren en honden. Ze willen graag aandacht en maken graag deel uit van het gezin.

Luna, Nala en Skipper – labradors

Mambo is niet de enige viervoeter van het koninklijk paar. Ze hebben ook 3 zwarte labradors: Luna, Nala en Skipper. Skipper woont al het langst bij ons koningshuis. De schattige hond maakte zijn debuut voor de camera’s tijdens de zomerfotosessie in 2013. De labradors zijn de geliefde honden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het zijn zwarte Labrador Retrievers die in 2009 bij het koninklijk paar kwamen wonen. Sindsdien spelen de honden een belangrijk lid van de koninklijke familie en is ze vaak te zien tijdens officiële gelegenheden.

Nala en Skipper zijn niet alleen trouwe metgezellen, maar ook een getrainde hulphonden. Ze zijn opgeleid om te helpen bij het openen van deuren en het ophalen van voorwerpen. Het is duidelijk dat de honden veel liefde en aandacht krijgen van haar koninklijke eigenaren en het zijn gelukkige en gezonde honden. De honden zijn vriendelijk, speels en altijd in voor een wandeling of een spelletje. Luna en Skippers zijn zwarte labradors, terwijl Nala een kruising is tussen een Labrador Retriever en een Golden Retriever.

Pippa – labrador

Pippa was de hond van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en was een zeer geliefd lid van de koninklijke familie. Het was een zwarte Labrador Retriever die in 2013 bij de familie kwam. Sindsdien was Pippa vaak te zien bij publieke evenementen en foto’s van de familie. Ze was een zeer actieve hond en hield van wandelen en spelen. Pippa was ook getraind als hulphond en heeft deelgenomen aan verschillende evenementen om bewustzijn te creëren over de voordelen van hulphonden. Het is duidelijk dat Pippa een belangrijk onderdeel was in het leven van de koninklijke familie en geliefd was bij het Nederlandse volk. Een van de leukste honden ooit van het koningshuis.

Zorro – labrador

Zorro was ook een trouwe viervoeter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Deze zwarte labrador was een belangrijk lid van de koninklijke familie en werd vaak gezien tijdens officiële gelegenheden. Zorro was niet alleen een gezelschapsdier, maar ook een getrainde hulphond die de koning en koningin ondersteunde bij hun dagelijkse activiteiten. Hij was opgeleid om te helpen bij het openen van deuren, het ophalen van voorwerpen en het bieden van emotionele steun. Zorro was een zeer geliefd lid van de koninklijke familie en werd vaak gezien tijdens wandelingen in de paleistuinen. Hij is een voorbeeld van hoe honden niet alleen trouwe metgezellen kunnen zijn, maar ook belangrijke helpers in het dagelijks leven.

Skipper en Nono – corgi’s

Prinses Margriet, de zus van prinses Beatrix, had 2 geliefde Corgi’s genaamd Skipper en Nono. Corgi’s zijn van oudsher geassocieerd met de Britse koninklijke familie, maar deze schattige honden vonden ook een thuis in Nederland. Skipper en Nono waren trouwe metgezellen van prinses Margriet en haar gezin en brachten veel vreugde in hun leven.

Whiskey – Ierse setter

Een andere viervoeter die een speciale plaats had in het hart van prinses Margriet en haar familie was Whiskey. Deze Ierse setter was een energieke en vrolijke metgezel die vaak te zien was bij familie-uitjes en evenementen. Whiskey bracht kleur en enthousiasme in het leven van de prinses en droeg bij aan de warme en gezellige sfeer binnen het koninklijke gezin.

Foto: De kerstkaart van het Koninklijk gezin (gezinsfoto uit juli 2022). ©RVD – Jeroen van der Meyde

Meer over: