Ga naar de inhoud

Dit is leuk: 2 honden die gingen trouwen – ontdek de hondenbruiloft

Update:
2 honden trouwen

Wie trouwen er allemaal? Een man met een vrouw, een man met een man, een vrouw met een vrouw. En nu ook een hond met een hond. Deze zomer stapten Lou en Pip samen in het huwelijksbootje. Bekijk hieronder de lieve beelden van de hondenbruiloft.

Een leuke gelegenheid om elkaar weer eens te zien

Het lijkt bijna wel een grap: “Ken je dat verhaaltje van die 2 hondjes die gingen trouwen? Die gingen niet trouwen”. Nou mooi wel dus. Vorige maand was namelijk de trouwerij van Lou en Pip. En dat zijn 2 hondjes. Eigenaar Elise Zijlstra had de eer ze in het echt te verbinden. Vrienden en familieleden waren aanwezig op de buitenlocatie in Amsterdam. 

Elise: “Het idee ontstond uit de behoefte om ‘liefde te verspreiden’ door dit te organiseren. Mijn 2 honden zijn zo dol op elkaar, dus ik dacht als ik ze nu eens met elkaar laat trouwen, zou dat niet geweldig zijn? Zo hebben we meteen een leuke reden om elkaar weer eens te zien.”

Het idee voor de bruiloft werd door de vrienden en familie van Elise super enthousiast ontvangen. Nu is het natuurlijk niet zo dat er honden naar het gemeentehuis lopen, om te vragen wanneer er plek voor ze is in de trouwzaal. Daar moet je als hondeneigenaar zelf achteraan. Dat deed Elise door zelf van a tot z een heel draaiboek voor de bruiloft in elkaar te zetten.

Toen ik wist dat er rond de 30 mensen zouden komen, werd ik enthousiast om flink uit te pakken”, vertelt Elise. “Er moesten ringen komen, kleding voor het bruidspaar, een taart met een foto en natuurlijk lekkere hapjes voor de aanwezigen en de honden. We bestelden zelfs hondenbier!

De dag van de hondenbruiloft van Lou en Pip

De gasten kwamen voor de heuglijke dag naar het Westerpark toe in Amsterdam. Iedereen had een eigen kleed mee voor op het gras. Het was een mooie zonnige dag. Bij aanvang van de ceremonie kregen alle aanwezigen in het park een glas champagne overhandigd.

Hond Lou stond klaar naast BABS Elise. Hond Pip werd naar voren begeleid door huisgenoot Roos. Het werd een grappige middag. Elise moet nog lachen om bepaalde momenten: “Pip verloor haar sluier en tijdens de plechtigheid moest er natuurlijk ook nog gevraagd worden of er bezwaar zou zijn. Niemand blafte!”

De honden werden overladen met speeches, gedichten en echte hondencadeaus. De honden werden luxueus verwend. De ringen werden aan de halsbanden vastgemaakt. “Wat is daarop uw antwoord?”

Pip en Lou zijn met veel plezier in het huwelijksbootje gestapt.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen >>

V.l.n.r.: de genodigden proosten in het Westerpark op bruidegom Lou en bruidje Pip.

Honden die trouwen, kan dat? 

Het huwelijk van Lou en Pip heeft natuurlijk geen officiële documenten. Dieren zoals honden trouwen in het echt nooit met elkaar. Het huwelijk is een concept dat door mensen is ontwikkeld en heeft wettelijke, culturele en religieuze betekenis. Dieren doen daar niet aan en begrijpen deze menselijke concepten niet. 

Toch is het een leuk verhaal om te delen en het inspireert om zelf ook eens iets ludieks te bedenken om weer eens gezellig (buiten de feestdagen om) met een groep vrienden of familieleden bij elkaar te komen.

Bekijk ook dit hilarische fragment van de Hondentrouwerij in het RTL4 programma van André van Duijn >>

Foto’s: aangeleverd

Meer over: