Ga naar de inhoud

Hoe is het nu met Tineke Schouten?

Update:
Hoe is het nu met Tineke Schouten?

Deze week in onze vaste rubriek ‘hoe is het nu met’ hét icoon van de Nederlandse cabaret: Tineke Schouten. In meer dan 4 decennia heeft ze meer dan 26 theaterproducties op haar naam staan en tv-programma’s gemaakt en liedjes geschreven. We zijn benieuwd hoe het haar nu vergaat na het overlijden van haar man.

Hoe slaat ze zich door deze moeilijke periode heen? Hoe gaat het met haar?

Leven en loopbaan van Tineke Schouten

Tineke Schouten heeft een uitdagende tijd achter de rug. Vorig jaar verloor ze haar geliefde echtgenoot, Hans Bruyanszki, een gebeurtenis die een diepe impact heeft op haar leven. In een openhartig interview met De Telegraaf en SBS6 deelde de bekende cabaretière onlangs hoe ze deze zware periode probeert door te komen.

Bekijk de video en lees daarna verder >>

Hoewel Tineke zichzelf voorhoudt dat ‘het leven doorgaat’, zijn er momenten die haar zwaar vallen. Vooral de ochtenden alleen thuis zijn moeilijk voor haar. “De gezelligheid van samen wakker worden, aan de ontbijttafel de dag doornemen, even lachen, samen in de tuin werken”. Het zijn die kleine dingen die Tineke het meeste mist.

Een nieuwe show: de Schouten Schoenen Aan

Ondanks het verdriet probeert Tineke de positieve energie van Hans door te laten werken in haar werk. Haar nieuwe voorstelling ‘De Schouten Schoenen Aan’ is daar een goed voorbeeld van.

In deze theatershow speelt ze een vrouw die op vakantie gaat naar Griekenland. Met haar kenmerkende humor brengt ze haar publiek vooral aan het lachen. “Ik moet het lef weer vinden om ervoor te gaan, dus trek ik weer de Schouten schoenen aan”, vertelt ze enthousiast over haar nieuwste project.

Een onverwacht bezoek van de politie

Deze zomer kende echter nog een onverwachte wending. De politie rukte massaal uit en stond met 8 agenten voor de deur van Tineke’s huis. Wat de aanleiding hiervoor was, zie je in de video hieronder.

Bekijk de video en lees daarna verder >>

Wie is Tineke Schouten?

Tineke Schouten is geboren op 12 juni 1954 in Utrecht en is een van de bekendste cabaretières van Nederland. Haar carrière begon in de jaren 70. Ze brak echt door in de jaren 80 met haar unieke combinatie van humor, muziek en typetjes. Tineke staat vooral bekend om haar komische sketches waarin ze herkenbare alledaagse situaties uitvergroot en persifleert.

Tineke Schouten trekt volle zalen

In de loop van haar carrière heeft ze talloze theaterprogramma’s gemaakt in 1000-den voorstellingen. Keer op keer trekt ze volle zalen. Ze heeft een enorme schare fans opgebouwd, mede dankzij haar veelzijdigheid en haar vermogen om altijd dicht bij haar publiek te blijven. Haar sketches over alledaagse mensen en situaties, zoals de werkende vrouw, de huisvrouw en de oudere generatie, zijn ongekend populair.

Lees verder onder de video >>

Tineke Schouten in de afgelopen 10 jaar

In de afgelopen 10 jaar heeft Tineke Schouten haar positie als een van de meest geliefde cabaretières van Nederland verder verstevigd. Ze bracht verschillende succesvolle shows op de planken, waaronder ‘T-Splitsing’ en ‘Gewoon Doen’.

Met haar onmiskenbare talent voor humor weet ze steeds weer in te spelen op actuele onderwerpen, zonder haar kenmerkende stijl te verliezen.

Bekijk hieronder de scene van Gewoon Doen en lees daarna verder >>

Naast haar theateroptredens is Tineke de afgelopen jaren ook actief geweest in verschillende televisieprogramma’s en specials. Ze blijft vernieuwen en verrassen, ondanks de ups en downs in haar persoonlijke leven.

Haar veerkracht en vastberadenheid om door te gaan, zowel in haar carrière als in haar privéleven, maken haar tot een inspirerend voorbeeld voor velen. Momenteel staat ze dus op het podium met ‘De Schouten Schoenen Aan’ en dat niet alleen: Tineke Schouten is vanaf 3 oktober ook te zien in de Nederlandse bioscoopfilm ‘Rokjesnacht’.

Het is haar eerste speelfilm en dat vond ze best nog wel spannend.

Startpagina zoekt uit: Hoe is het nu met?

Wil jij ook weten hoe het nu met een bekend persoon van vroeger gaat? Mail dan naar onze redactie en dan zoeken wij het voor je uit.

Bronnen: De Telegraaf, SBS6, Tineke Schouten.nl. Hoofdfoto: BSR Agency/Gentle Look voor Getty Images.

Meer over: