Ga naar de inhoud

Hoe is het nu met Ria Valk?

Update:
Hoe is het nu met Ria Valk

In onze vaste rubriek geven wij antwoord op de vraag: Hoe is het nu met: Ria Valk? De legendarische Nederlandse zangeres en actrice, bekend van hits zoals Worstjes op mijn borstjes en haar rol in Zeg ’ns Aaa, heeft een bewogen leven achter de rug.

Na een carrière van meer dan 65 jaar, met zowel ups als downs, blikt Ria Valk terug op haar leven en kijkt ze vol goede moed naar de toekomst.

Hoe gaat het met Ria Valk?

Waar ken jij Ria Valk het meeste van? Haar zangtalent of door haar komische rollen?

Hoe is het nu met Ria Valk?
Startpagina zoekt uit: Hoe is het nu met?

Wil jij ook weten hoe het nu met een bekend persoon van vroeger gaat?

Mail dan naar onze redactie en dan zoeken wij het voor je uit.

Koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière

Begin dit jaar werd Ria Valk op bijzondere wijze geëerd. Tijdens de viering van haar 65-jarig artiestenjubileum ontving ze een koninklijke onderscheiding. Ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, een eer die haar diep raakte. “Het is fantastisch om na al die jaren deze erkenning te krijgen,” vertelt Ria. “Hoewel ik nooit grote muziekprijzen zoals een Edison heb gewonnen, betekent dit lintje ontzettend veel voor me.”

De onderscheiding kwam niet alleen vanwege haar muzikale verdiensten, maar ook door haar jarenlange inzet voor maatschappelijke doelen. Ria heeft zich onder andere ingezet voor de lhbtiq+-gemeenschap en de Stichting Ronnie Tober Foundation, die zich richt op het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder onder de Instagrampost >>

Liefde op latere leeftijd: een nieuwe start met Hans

Ria Valk heeft veel meegemaakt in haar liefdesleven, en niet altijd in positieve zin. Na meerdere teleurstellingen en verdrietige ervaringen, had ze de hoop op liefde al opgegeven. Maar 4 jaar geleden gebeurde er iets onverwachts: Ria vond opnieuw de liefde, en dit keer met Hans, de weduwnaar van haar beste vriendin Wil. “Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 80ste nog verliefd zou worden,” zegt Ria lachend. “Maar Hans en ik vonden elkaar in ons gedeelde verdriet, en daaruit bloeide iets moois op.”

De relatie tussen Ria en Hans was aanvankelijk omgeven door discretie, uit respect voor Wil’s nagedachtenis en hun families. Toch groeide hun liefde, en inmiddels genieten ze volop van hun tijd samen. Hoewel samenwonen of trouwen niet meer op hun agenda staat, zijn ze gelukkig met de manier waarop hun relatie nu is.

Lees verder onder de video >>

De herontdekking van geluk en gezondheid

Na enkele zware jaren waarin Ria zowel huid- als borstkanker overwon, voelt ze zich nu sterker dan ooit. “Ik voel me jonger dan ooit, en dat heb ik voor een groot deel aan Hans te danken,” zegt ze. De liefde heeft Ria een nieuwe energie gegeven, en ze staat weer vol in het leven. Ze geniet van optredens, gaat regelmatig op stap met Hans, en maakt plannen voor de toekomst.

Ria Valk, onze heldin van de dag

En niet alleen van ons, ook Fred van Leer geeft haar een mooi compliment. Bekijk zijn post hieronder >>

Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)

Meer over: