Ga naar de inhoud

Hoe is het nu met Ria Bremer?

Update:
Ria Bremer

Deze week in onze vaste rubriek ‘hoe is het nu met’ een icoon van de Nederlandse televisie: Ria Bremer. Bekend van programma’s als Stuif es in en Vinger aan de Pols, wist ze jarenlang miljoenen kijkers te boeien met haar openhartige stijl en toegankelijke manier van presenteren.

Hoe gaat het nu met haar?

Een pionier op de Nederlandse televisie

Ria Bremer (85) was jarenlang een van de meest geliefde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar doorbraak kwam in de jaren ’70 met het jeugdprogramma Stuif es in, dat ze maar liefst 17 jaar presenteerde. Het programma werd een begrip in Nederland en groeide uit tot een van de populairste kinderprogramma’s van die tijd. Bremer wist met haar charme en professionaliteit jong en oud aan zich te binden.

In 1980 maakte ze de overstap naar een heel ander genre: de medische televisie. Vinger aan de Pols, een programma waarin ze de verhalen van ernstig zieke mensen en hun behandelingen volgde, werd een groot succes. Bremer maakte hiermee lastige medische onderwerpen bespreekbaar en toegankelijk voor een breed publiek. Het programma liep 20 jaar, van 1980 tot 2000, en werd gewaardeerd om de menselijkheid en empathie die Bremer erin legde. Naast presentatrice was ze ook eindredacteur van het programma, wat haar invloed nog groter maakte.

Lees verder onder deze video >>

Een nieuw tijdperk: van presentatrice naar ondernemer

Eind jaren 90 besloot Bremer een nieuwe weg in te slaan. Ze richtte Medical Multi Media op, een productiebedrijf gespecialiseerd in medische programma’s en documentaires. Hiermee zette ze haar missie om gezondheidsvoorlichting voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken, voort achter de schermen.

Ondanks het succes van haar productiebedrijf, trok ze zich in 2001 terug uit zowel de publieke als commerciële media. Ze vond het tijd om afscheid te nemen van de camera’s en haar rol als directeur van Medical Multi Media. Ria Bremer bleef echter een bekende naam in de wereld van gezondheidszorg en media.

Een tijdelijke comeback

Hoewel ze zich had teruggetrokken uit de publieke aandacht, kwam Ria in 2015 kort terug op televisie met een bijzondere docuserie waarin ze terugkeek op oude afleveringen van Vinger aan de Pols. In deze serie, uitgezonden door AVROTROS, besprak ze met artsen en de destijds geportretteerde patiënten de vooruitgang in medische behandelingen en de impact die de programma’s hadden gehad. Het bleek een emotionele reis door de tijd, die veel kijkers raakte.

In 2019 zagen we Bremer voor het laatst op het scherm als deelnemer in de populaire dirigeerwedstrijd Maestro. Bekijk hieronder hoe leuk dit was.

Lees verder onder deze Instagrampost >>

Wat doet Ria Bremer tegenwoordig?

Hoewel Ria Bremer minder vaak in de media verschijnt, is ze verre van inactief. Ze blijft nauw betrokken bij diverse maatschappelijke en medische organisaties. Zo is ze onder andere lid van de raad van toezicht van de Nederlandse Hartstichting, een rol waarin ze haar ervaring en kennis inzet om bij te dragen aan gezondheidsinitiatieven in Nederland.

Daarnaast blijft Bremer een veelgevraagd spreker en adviseur binnen de gezondheidszorg. Ze is een pleitbezorger van duidelijke communicatie over medische onderwerpen, een thema dat haar al haar hele leven bezighoudt.

Een nuchtere kijk op ouder worden

Ria Bremer staat bekend om haar nuchtere houding, ook als het gaat om ouder worden. Ze heeft 5 kleinkinderen, maar ziet zichzelf niet als een typische oma. Ze geeft eerlijk toe dat ze pas iets met haar kleinkinderen kan als ze wat ouder zijn. “Ik wil met ze kunnen praten”, zegt ze daarover. Toch heeft ze haar liefde voor hen op een bijzondere manier vastgelegd: door het laten zetten van een tatoeage met lieveheersbeestjes, symbool voor haar kleinkinderen.

Bremer houdt nog steeds van een actieve levensstijl. Ze loopt dagelijks 5 kilometer, maar blijft even eerlijk over haar levensstijl. Ze is geen ‘healthfreak’, zoals ze zelf zegt, en houdt wel van een glas wijn per dag. “Geen dag zonder wijn”, merkt ze met een knipoog op, hoewel ze toegeeft dat ze vroeger van jenever met suiker hield.

Lees verder onder de video >>

De invloed van persoonlijke tegenslagen

Haar leven is echter niet zonder uitdagingen. Haar man, Bob, werd enkele jaren geleden getroffen door slokdarmkanker, wat een grote impact had op hun leven. Hoewel de operatie succesvol was, is zijn gezondheid sindsdien broos. Ria geeft toe dat dit haar kijk op de toekomst heeft veranderd. “Je plant niets meer. Er is geen toekomst meer”, zegt ze over de onzekere tijd waarin zij en haar man leven.

Altijd iets nieuws

Ondanks deze persoonlijke tegenslagen, blijft Ria Bremer positief en actief. Ze is een vrouw die altijd vooruit kijkt en nooit stilstaat. Of het nu in haar carrière was of in haar persoonlijke leven, Bremer heeft altijd een nieuwe uitdaging gevonden om zich op te storten. De documentaire serie Hoe bevalt Nederland, waarin ze in 2018 terugkeerde naar een onderwerp dat haar na aan het hart ligt, is daar een goed voorbeeld van.

Met haar indrukwekkende loopbaan en inspirerende persoonlijkheid blijft Ria Bremer een naam om niet te vergeten!

Startpagina zoekt uit: Hoe is het nu met?

Wil jij ook weten hoe het nu met een bekend persoon van vroeger gaat? Mail dan naar onze redactie en dan zoeken wij het voor je uit.

Foto: BSR Agency/Gentle Look via Getty Images

Meer over: