Ga naar de inhoud

Hoe is het nu met Reinout Oerlemans?

Update:
Reinout Oerlemans

Deze week in onze vaste rubriek ‘hoe is het nu met’ Reinout Oerlemans. Hij was ooit bekend als Arnie Alberts in de populaire Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal succesvolle tv-producent.

Reinout Oerlemans: van soapacteur tot Hollywoodproducent

Sinds zijn vertrek uit de soap in de jaren ’90 heeft Oerlemans een indrukwekkende carrière opgebouwd. Zijn reis bracht hem van de Nederlandse televisie naar Hollywood, waar hij inmiddels een prominente speler is in de media-industrie.

Bekijk hier de eerste beelden van GTST en lees daarna verder >>

Na zijn rol in GTST startte Oerlemans zijn carrière als presentator, regisseur en producent. In 2001 richtte hij het productiebedrijf Eyeworks op, dat later werd verkocht aan Warner Bros. Dit gaf hem de ruimte om zich te vestigen in de Verenigde Staten, waar hij zijn Amerikaanse tak, 3 Ball Entertainment, blijft runnen. Het bedrijf is gespecialiseerd in reality- en non-fictieprogramma’s en produceert onder andere The Biggest Loser.

AI en de toekomst van televisie

In oktober 2024 sprak Oerlemans tijdens Dutch Media Week over de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de film- en tv-industrie. Hij gelooft dat AI de komende jaren een enorme verandering zal brengen. “We gaan actiefilms zien met Tom Cruise zonder dat Tom Cruise zelf aanwezig is geweest”, zegt Oerlemans enthousiast. Hij verwees hierbij naar de razendsnelle ontwikkeling van deepfake-technologie, iets wat hij ontdekte door een vriend van hem, acteur Miles Fisher, die dankzij zijn gelijkenis met Tom Cruise viral ging op sociale media.

Oerlemans testte zelf AI met een nieuw programmaformat, Sing Your Face Off, waarin kandidaten via deepfake-technologie optreden als beroemde artiesten. Hoewel de technologie werkte, sloeg het format echter niet aan. “Het was totaal niet wat we voor ogen hadden”, gaf hij toe. Toch blijft Oerlemans onverminderd optimistisch over de toekomst van AI in de entertainmentindustrie. Hij werkt inmiddels alweer aan een nieuw programma, Date me, I’m famous, waarbij AI-lookalikes van beroemdheden worden ingezet tijdens een datingshow.

Ondernemer met een neus voor vastgoed

Naast zijn werk in de media is Oerlemans ook een succesvolle vastgoedinvesteerder. Hoewel hij al jaren in Los Angeles woont, blijft hij betrokken bij vastgoedprojecten in Nederland, met name in Amsterdam. Zijn ambitie om een complex te bouwen in de Jordaan leidde tot spanningen met buurtbewoners, maar Oerlemans blijft vastberaden om zijn plannen door te zetten.

Het vermogen van de voormalige soapacteur wordt geschat op 165 miljoen euro. Ondanks dat blijft hij actief investeren in onroerend goed. Zijn winstgevende transacties, waaronder de verkoop van het voormalige Eyeworks-kantoor, leverden hem aanzienlijke sommen geld op. Desondanks blijft hij ondernemend, met projecten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Hij was afgelopen maand nog op televisie. Bekijk de beelden hier >>

Terugkeer naar GTST?

Ondanks zijn drukke leven in Hollywood, komt Oerlemans nog regelmatig terug naar Nederland. In een recent interview liet hij doorschemeren dat een terugkeer naar Goede Tijden, Slechte Tijden niet uitgesloten is. Hij speelde in de allereerste scène van de populaire soap en heeft ooit beloofd dat hij nog eens zou terugkomen als de serie haar einde nadert. “Als het naar z’n einde gaat, kom ik graag nog een keer terug”, zei hij. Helaas pindakaas: voorlopig lijkt een terugkeer in GTST echter niet op de planning te staan.

Wat de toekomst brengt

Met zijn bedrijven in de VS en Nederland, een scherp oog voor innovatie, en een liefde voor het ondernemerschap, blijft Oerlemans zich ontwikkelen. Hij gelooft in de kracht van technologie, maar houdt vast aan het belang van menselijke creativiteit. De toekomst van Reinout Oerlemans lijkt net zo dynamisch en veelbelovend als de weg die hij tot nu toe heeft afgelegd.

Privéleven van Reinout Oerlemans

Reinout Oerlemans en zijn vrouw Daniëlle Overgaag, de voormalig televisiepresentatrice en wielrenster, vormen een prachtig gezin met hun 4 kinderen: Thijmen, Fiene, Benjamin en Katelyn. In 2008 trouwden zij en besloten kort daarna Nederland te verlaten en naar Los Angeles te verhuizen, waar ze al jarenlang wonen.

Lees ook: Deze bekende Nederlanders wonen nu in het buitenland.

De tekst gaat onder het Instagrambericht verder >>

.Hun oudste zoon Thijmen studeert momenteel in Parijs, terwijl de jongere kinderen hun eigen pad bewandelen.

De tekst gaat onder het Instagrambericht verder >>

Het gezin Oerlemans staat bekend om hun sportieve en luxe levensstijl. Op sociale media delen Reinout en Daniëlle regelmatig momenten van hun gezinsleven, waarbij ze duidelijk trots zijn op hun kinderen en het hechte gezin dat ze vormen.

De tekst gaat onder het Instagrambericht verder >>


Startpagina zoekt uit: Hoe is het nu met?

Wil jij ook weten hoe het nu met een bekend persoon van vroeger gaat? Mail dan naar onze redactie en dan zoeken wij het voor je uit.

Hoofdfoto: BSR Agency/Gentle Look via Getty Images.

Meer over: